Μέχρι λοιπόν να γευτώ τα παραδοσιακά της μαμάς, δοκίμασα να φτιάξω αυτά τα εναλλακτικά μελομακάρονα
Δώσε τους μια ευκαιρία και ίσως να σε εκπλήξουν με την ομοιότητα στην γεύση και το άρωμά τους
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 1,5 φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 125 γρ. καρυδόψιχα
- 130 γρ. νιφάδες βρόμης
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 50 γρ.κουβερτούρα

Πώς θα τα φτιάξεις
(15-18 κομμάτια περίπου)
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό.
- Πολτοποιούμε την καρυδόψιχα και τις νιφάδες βρόμης στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ, ρίχνουμε στο μπλέντερ τους στραγγισμένους χουρμάδες και 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πάστα.
- Προσθέτουμε και το μείγμα της βρόμης και τα χτυπάμε όλα μαζί, να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 15-18 μελομακάρονα. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε τα μελομακάρονα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι, αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.