Το μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας, όπως λέγεται, μου θυμίζει τα απογεύματα στην κατασκήνωση! Μετά τον μεσημεριανό ύπνο και λίγο πριν την απογευματινή βουτιά μας κερνούσαν ένα κομματάκι μωσαϊκό, τραγανό και μπισκοτένιο.
Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει υπέροχα την σοκολάτα με τον καφέ, μιας και τώρα πια χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από ένα απλό γλυκό για να μας ξυπνήσει από τον μεσημεριανό ύπνο.
Για 8-10 μερίδες θα χρειαστείς:
- 2 πακέτα πτι μπερ παπαδοπούλου, των 225γρ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 μικρό αυγό
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 85 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ ή espresso
- 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
- 1 βανίλια


Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, σπάμε σιγά σιγά τα μπισκότα ανάμεσα στα χέρια μας και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί 60-70εκ. και ρίχνουμε κατά μήκος του χαρτιού το μείγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε τις άκρες για να σταθεροποιηθεί
- Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Tip: Για extra γεύση μπορείς να ψιλοκόψεις στο μείγμα και ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας. Θα δώσει γεύση και τραγανιστή υφή σε κάθε μπουκιά.
Δοκίμασε το και πες μου την γνώμη σου!