Το μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας, όπως λέγεται, μου θυμίζει τα απογεύματα στην κατασκήνωση! Μετά τον μεσημεριανό ύπνο και λίγο πριν την απογευματινή βουτιά μας κερνούσαν μωσαϊκό, τραγανό και μπισκοτένιο.
Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει υπέροχα την σοκολάτα με τον καφέ, μιας και τώρα πια χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από ένα απλό γλυκό για να μας ξυπνήσει από τον μεσημεριανό ύπνο.
Άλλες συνταγές που θα σου θυμίσουν την παιδική σου ηλικία (αν είσαι παιδί των 80s-90s) είναι το γιαουρτόγλυκο ψυγείου, η γαλατόπιτα της γιαγιάς και τα αρωματικά παξιμαδάκια με γλυκάνισο που βουτούσαμε στο γάλα.
Πάμε να

Μωσαϊκό με άρωμα καφέ
Ingredients
- 2 πακέτα των 225γρ πτι μπερ παπαδοπούλου
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 μικρό αυγό
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- 85 γρ λιωμένο βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ ή espresso
- 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια
Instructions
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, σπάμε σιγά σιγά τα μπισκότα ανάμεσα στα χέρια μας και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί 60-70εκ. και ρίχνουμε κατά μήκος του χαρτιού το μείγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε τις άκρες για να σταθεροποιηθεί
- Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Ανέβασε την συνταγή σε story με tag το @geonutrition