Μωσαϊκό με άρωμα καφέ

Το μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας, όπως λέγεται, μου θυμίζει τα απογεύματα στην κατασκήνωση! Μετά τον μεσημεριανό ύπνο και λίγο πριν την απογευματινή βουτιά μας κερνούσαν ένα κομματάκι μωσαϊκό, τραγανό και μπισκοτένιο.

Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει υπέροχα την σοκολάτα με τον καφέ, μιας και τώρα πια χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από ένα απλό γλυκό για να μας ξυπνήσει από τον μεσημεριανό ύπνο.

 

Για 8-10 μερίδες θα χρειαστείς:

  • 2 πακέτα πτι μπερ παπαδοπούλου, των 225γρ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 μικρό αυγό
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 85 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ ή espresso
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • 1 βανίλια

 

 

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, σπάμε σιγά σιγά τα μπισκότα ανάμεσα στα χέρια μας και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  • Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί 60-70εκ. και ρίχνουμε κατά μήκος του χαρτιού το μείγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε τις άκρες για να σταθεροποιηθεί
  • Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

 

Tip: Για extra γεύση μπορείς να ψιλοκόψεις στο μείγμα και ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας. Θα δώσει γεύση και τραγανιστή υφή σε κάθε μπουκιά.

 

Δοκίμασε το και πες μου την γνώμη σου!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s