Μωσαϊκό με άρωμα καφέ

kormos-mwsaiko-geonutrition

 

Το μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας, όπως λέγεται, μου θυμίζει τα απογεύματα στην κατασκήνωση! Μετά τον μεσημεριανό ύπνο και λίγο πριν την απογευματινή βουτιά μας κερνούσαν ένα κομματάκι μωσαϊκό, τραγανό και μπισκοτένιο.

Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει υπέροχα την σοκολάτα με τον καφέ, μιας και τώρα πια χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από ένα απλό γλυκό για να μας ξυπνήσει από τον μεσημεριανό ύπνο.

kormos-mwsaiko-geonutrition

Μωσαϊκό με άρωμα καφέ

Prep Time 10 mins
Ψύξη 1 hr
Total Time 1 hr 10 mins
Course Dessert
Servings 10

Ingredients
  

  • 2 πακέτα των 225γρ πτι μπερ παπαδοπούλου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 μικρό αυγό
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 85 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ ή espresso
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια

Instructions
 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, σπάμε σιγά σιγά τα μπισκότα ανάμεσα στα χέρια μας και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  • Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί 60-70εκ. και ρίχνουμε κατά μήκος του χαρτιού το μείγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και στρίβουμε τις άκρες για να σταθεροποιηθεί
    kormos-mwsaiko-geonutrition
  • Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating