Μακαρόνια, αχχχ!
Το φαγητό που λατρεύουμε όλοι και το πρώτο που απαγορεύουμε στον εαυτό μας όταν ξεκινάμε δίαιτα.
Όμως σε αυτό εδώ το blog έχουμε ξαναπεί για την σημασία των υδατανθράκων και πως δεν χρειάζεται να τους κόψεις.
Και φυσικά, σου έχω πολλές εναλλακτικές για να τρως μακαρόνια χωρίς ενοχές!
Έτσι και με αυτή εδώ την συνταγή, θα ευχαριστηθείς τα αγαπημένα σου μακαρόνια σε μια light εκδοχή της καρμπονάρας, με γιαούρτι, λαχανικά και λιαστή ντομάτα.
Light καρμπονάρα
Ingredients
- 500 γρ μακαρόνια, spaghetti, πένες ή ό,τι άλλο σου αρέσει (κατά προτίμηση ολικής)
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
- 250 γρ λευκά μανιτάρια, χοντροκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι (2%)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Instructions
- Βάζεις αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνεις τα μακαρόνια σου
- Παράλληλα ρίχνεις 4 κ. σούπας ελαιόλαδο (1 για κάθε μερίδα) σε βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτεις τα μανιτάρια και το αλατοπίπερο και σοτάρεις μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Όταν έχουν χάσει την υγρασία τους, προσθέτεις το φρεσκοτριμμένο σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και την ρίγανη και σβήνεις με το κρασί.
- Παράλληλα σε ένα μπολ, ρίχνεις το γιαούρτι και προσθέτεις μια κουτάλα σερβιρίσματος από το ζουμί των ζυμαρικών που βράζουν. Ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Περιχύνουμε την κρέμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.
- Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζεις και τα μεταφέρεις στο τηγάνι ανακατεύοντας για να πάει παντού η σάλτσα.
Notes
Μπορείς να τρίψεις και λίγη γραβιέρα ή παρμεζάνα για extra απόλαυση!
Έχεις ιδέα για ελαφριά συνταγή με μακαρόνια;
Μοιράσου την μαζί μας στα σχόλια