Έφτιαξες λοιπόν την μοναδική φακοσαλάτα με την βινεγκρετ έκπληξη που σου είχα αποκαλύψει σε προηγούμενο post.
Την έφαγες, την ευχαριστήθηκες. Έλα μου όμως που περίσσεψε λίγη.
Τι μπορείς να κάνεις με όσες φακές περίσσεψαν και πως μπορείς γενικά να αλλάξεις λίγο τον τρόπο που τρως τα όσπρια;
Σου έχω μια νόστιμη ιδέα: Burrito
Η μεξικάνικη τυλιχτή πίτα γεμισμένη με λαχανικά, ρύζι και κιμά.
Σε αυτή την εναλλακτική, vegan συνταγή χρησιμοποιούμε για γέμιση τις φακές και τα λαχανικά από την σαλάτα και προσθέτουμε μια υπέροχη σως ταχινιού με μπόλικο λεμόνι.
Πάμε να τo δοκιμάσουμε!
Vegan Burrito
Ingredients
- 4-5 κουτ. σούπας φακοσαλάτα. Διαφορετικά, μπορείς να βράσεις λίγες φακές, μαζί με λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά
- 1 μεγάλη πίτα (τορτίγια ή αραβική πίτα)
- μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Για την σως ταχινιού
- χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- πάπρικα
Instructions
- Αφού βράσουν οι φακές (αν δεν σου έχουν περισσέψει από άλλη συνταγή), τις αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Απλώνουμε την πίτα και προσθέτουμε στην μια πλευρά τις φακές με τα λαχανικά και τον μαϊντανό.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
- Περιχύνουμε με την σως την πίτα (μπορούμε να την ρίξουμε και μόνο από πάνω, αφού την τυλίξουμε).
- Πιάνουμε την μια άκρη της πίτας(την γεμισμένη) και ρολάρουμε για να τυλιχτεί. Διπλώνουμε σφιχτά στο κάτω μέρος και το κλείνουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
Καλή Απόλαυση!