Η δεύτερη συνταγή με βασικό συστατικό την κολοκύθα είναι αυτές οι πατατο-κολοκύθες φούρνου.
Γευστικά μοιάζουν με τηγανητή γλυκοπατάτα, θερμιδικά έχουν 3 φορές λιγότερες θερμίδες!
Από αυτό και μόνο νομίζω σου τράβηξα την προσοχή.
Πάμε να δούμε πως μπορείς να τις φτιάξεις κι εσύ
Υλικά:
- 1 κολοκύθα μικρή
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
- πάπρικα
- δεντρολίβανο
Συνοδευτικό ντιπ γιαουρτιού:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 2 καρύδια σπασμένα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λωρίδες (ένα βιντεάκι που θα σε βοηθήσει με το κόψιμο)
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίγανη και πάπρικα.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάνε παντού τα μυρωδικά.
- Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα πόσο ξεροψημένες τις θέλουμε)
Παράλληλα ετοιμάζουμε την δροσερή ντιπ:
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σως και σπάμε μερικά καρύδια από πάνω για γαρνιτούρα.

Βουτάμε τις τραγανές πατατο-κολοκύθες στην σως και απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.
Δοκίμασε την συνταγή και μην ξεχάσεις να ανεβάσεις story με tag το @geonutrition
Καλή Απόλαυση!