Ούτε τηγανητές, ούτε πατάτες, αλλά εξίσου υπέροχες!

Η δεύτερη συνταγή με βασικό συστατικό την κολοκύθα είναι αυτές οι πατατο-κολοκύθες φούρνου.

Γευστικά μοιάζουν με τηγανητή γλυκοπατάτα, θερμιδικά έχουν 3 φορές λιγότερες θερμίδες!

Από αυτό και μόνο νομίζω σου τράβηξα την προσοχή.

Πάμε να δούμε πως μπορείς να τις φτιάξεις κι εσύ

Υλικά:

  • 1 κολοκύθα μικρή
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • πάπρικα
  • δεντρολίβανο

Συνοδευτικό ντιπ γιαουρτιού:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 2 καρύδια σπασμένα για γαρνιτούρα
patates-kolokitha-fournou-tiganites-geonutrition

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λωρίδες (ένα βιντεάκι που θα σε βοηθήσει με το κόψιμο)
  2. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίγανη και πάπρικα.
  3. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάνε παντού τα μυρωδικά.
  4. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα πόσο ξεροψημένες τις θέλουμε)

Παράλληλα ετοιμάζουμε την δροσερή ντιπ:

  1. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σως και σπάμε μερικά καρύδια από πάνω για γαρνιτούρα.
patates-kolokitha-fournou-tiganites-geonutrition

Βουτάμε τις τραγανές πατατο-κολοκύθες στην σως και απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.

Δοκίμασε την συνταγή και μην ξεχάσεις να ανεβάσεις story με tag το @geonutrition

Καλή Απόλαυση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s