Ούτε τηγανητές, ούτε πατάτες, αλλά εξίσου υπέροχες!

Jump to Recipe

 

Η δεύτερη συνταγή με βασικό συστατικό την κολοκύθα είναι αυτές οι πατατο-κολοκύθες φούρνου.

Γευστικά μοιάζουν με τηγανητή γλυκοπατάτα, θερμιδικά έχουν 3 φορές λιγότερες θερμίδες!

Από αυτό και μόνο νομίζω σου τράβηξα την προσοχή.

Πάμε να δούμε πως μπορείς να τις φτιάξεις κι εσύ.

 

Πένες με πουρέ κολοκύθας
Check out this recipe
kolokitha-pesto-pasta-halloween-geonutrition
Brownies με πουρέ κολοκύθας
Check out this recipe

 

Υλικά:

  • 1 κολοκύθα μικρή
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • πάπρικα
  • δεντρολίβανο

Συνοδευτικό ντιπ γιαουρτιού:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 2 καρύδια σπασμένα για γαρνιτούρα
patates-kolokitha-fournou-tiganites-geonutrition

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λωρίδες (ένα βιντεάκι που θα σε βοηθήσει με το κόψιμο)
  2. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίγανη και πάπρικα.
  3. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάνε παντού τα μυρωδικά.
  4. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα πόσο ξεροψημένες τις θέλουμε)

Για την δροσερή ντιπ:

  1. Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σως και σπάμε μερικά καρύδια από πάνω για γαρνιτούρα.

 

Βουτάμε τις τραγανές πατατο-κολοκύθες στην σως και απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.

 

Δοκίμασε την συνταγή και μην ξεχάσεις να ανεβάσεις story με tag το @geonutrition

 

 

 

patates-kolokitha-fournou-tiganites-geonutrition

Τσιπς κολοκύθας

Prep Time 5 mins
Cook Time 50 mins
Course Appetizer
Servings 3

Ingredients
  

  • 1 μικρή κολοκύθα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • πάπρικα
  • δεντρολίβανο

Ντιπ γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 2 καρύδια σπασμένα για γαρνιτούρα

Instructions
 

  • Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λωρίδες (ένα βιντεάκι που θα σε βοηθήσει με το κόψιμο)
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίγανη και πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάνε παντού τα μυρωδικά. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου (ανάλογα πόσο ξεροψημένες τις θέλουμε)
  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σως και σπάμε μερικά καρύδια από πάνω για γαρνιτούρα.
Keyword κολοκύθα

 

Καλή Απόλαυση!

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating