Ψητό κυδώνι…έχεις να μου προτείνεις κάτι πιο Φθινοπωρινό από αυτό;
Τα κυδώνια και τα μήλα είναι τα ιδανικότερα φρούτα για ψήσιμο. Δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από ένα γλυκό του κουταλιού και μάλιστα χωρίς την προστιθέμενη ζάχαρη, παρά μόνο τα φυσικά σάκχαρα που βγαίνουν με τους χυμούς τους.
Δοκίμασε να ψήσεις τα κυδώνια με λίγο πετιμέζι για να δώσεις μια ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση.
Ψητά κυδώνια
Ingredients
- 1 κυδώνι, κομμένο σε φέτες ή κύβους
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
Instructions
- Αφού πλύνεις καλά το κυδώνι, το κόβεις, μαζί με την φλούδα και το απλώνεις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό σκεύος.
- Προσθέτεις την κανέλα και το ξυλάκι. Σε αυτό το σημείο μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με τα αρωματικά μπαχαρικά. Για παράδειγμα, θα ταίριαζε λίγο κάρδαμο ή αστεροειδής γλυκάνισος.
- Ψήνεις στον φούρνο, περίπου 20' στις αντιστάσεις, αν θέλεις να είναι πολύ μαλακό.
- Περιχύνεις με το πετιμέζι και απολαμβάνεις το πιο εύκολο και υγιεινό γλύκισμα του Φθινοπώρου