Ψητό κυδώνι…έχεις να μου προτείνεις κάτι πιο Χειμωνιάτικο από αυτό;
Τα κυδώνια και τα μήλα είναι τα ιδανικότερα φρούτα για ψήσιμο. Δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από ένα γλυκό του κουταλιού, χωρίς την προστιθέμενη ζάχαρη, παρά μόνο τα φυσικά σάκχαρα που βγαίνουν με τους χυμούς τους
Δοκίμασε να ψήσεις τα κυδώνια με λίγο πετιμέζι για να δώσεις μια ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση
Υλικά για 1 μερίδα:
- 1 κυδώνι, κομμένο σε φέτες ή κύβους
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- 1/2 κ.γλυκού κανέλα, αν σου αρέσει ο συνδυασμός (ας πούμε εδώ, μου έπεσε όλο το βαζάκι μέσα…κυριολεκτικά)
- 1 κ.σούπας πετιμέζι
Εκτέλεση:
- Αφού πλύνεις καλά το κυδώνι, το κόβεις, μαζί με την φλούδα και το απλώνεις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό σκεύος
- Προσθέτεις την κανέλα και το ξυλάκι. Σε αυτό το σημείο μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με τα αρωματικά μπαχαρικά. Για παράδειγμα, θα ταίριαζε λίγο κάρδαμο ή αστεροειδής γλυκάνισος
- Ψήνεις στον φούρνο, περίπου 20′, αν θέλεις να είναι πολύ μαλακό
- Περιχύνεις με το πετιμέζι και απολαμβάνεις το πιο εύκολο και υγιεινό γλύκισμα του Φθινοπώρου
Καλή Απόλαυση!