Μαλακά μπισκότα με άρωμα κανέλας και ένα ποτήρι γάλα ή ζεστό καφέ. Το ιδανικό Χριστουγεννιάτικο πρωινό.
Είναι πανεύκολα και μπορείς να τα στολίσεις με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Είναι τέλεια ακόμα και για χειροποίητο δωράκι.
Μαλακά μπισκότα
Ingredients
- 130 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ καστανή ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 αυγό
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα ½
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
Για τον στολισμό
- 1/2 λευκή κουβερτούρα
- 1/2 κουβερτούρα γάλακτος
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και το αυγό, τα μπαχαρικά και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι.
- Πλάθουμε ομοιόμορφα μπισκότα στο μέγεθος ενός καρυδιού, τα οποία ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί,τα πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 180ο C για 10’.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν ενώ παράλληλα λιώνουμε λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί για τον στολισμό.
Notes
Αν δεν έχεις αυτό το ειδικό σκεύος, που δε ξέρω καν πώς λέγεται, για να στολίζεις με την κουβερτούρα τα μπισκότα και τις τούρτες, μπορείς απλά να ρίξεις μέσα σε σακουλάκι μιας χρήσης την σοκολάτα και να κόψεις την κάτω γωνία από την σακούλα.
Έτσι η σοκολάτα θα πέφτει σταδιακά και ελεγχόμενα
Καλή Απόλαυση και Καλά Χριστούγεννα!