Σνακ με ψητά πικάντικα ρεβίθια

revithia-snak
Jump to Recipe

 

Σνακ με ρεβίθια. Ψητά, πικάντικα, αλμυρά και τραγανιστά έρχονται να σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό! Ποιος το περίμενε ότι ένα όσπριο μπορεί να γίνει κι ένα τέλειο σνακ για ταινία και τσιμπολόγημα. Εγώ πάντως όχι, μέχρι που τα δοκίμασα.

Αυτά τα ρεβίθια-σνακ φτιάχνονται πολύ εύκολα, βάζοντας το προσωπικό σου γούστο στα μπαχαρικά και την γεύση. Διατηρούνται 4-5 μέρες σε κλειστό δοχείο και επίσης είναι ένα σνακ γεμάτο φυτική πρωτεΐνη και ίνες άρα σε χορταίνει καλύτερα από έτοιμα σνακ του εμπορίου. Δεν λέω, καλά είναι και αυτά, αλλά οι σειρές και οι ταινίες είναι πολλές, πόσο γαριδάκι θα αντέξει το κορμί σου;

 

Δώσε λοιπόν μια ευκαιρία σε αυτό το τραγανό σνακ και είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάξεις ξανά και ξανά. Μπορείς να τα προσθέσεις σαν topping στις σούπες σου ή σαν σνακ μαζί με λαχανικά και χούμους.

 

revithia-snak

 

 

Για 1 μικρό βαζάκι ρεβίθια σνακ:

  • μια κονσέρβα έτοιμα προβρασμένα ρεβίθια (περίπου 250γρ καθαρό βάρος)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο

 

Γρήγορη σαλάτα με ρεβύθια
Check out this recipe
ρεβιθια-σαλάτα

 

 

Πως θα φτιάξεις:

  1. Ξεπλένεις και στραγγίζεις τα ρεβίθια από την κονσέρβα. Για να φύγουν εντελώς τα υγρά μπορείς να τα “σκουπίσεις” ανάμεσα σε 2 πετσέτες ή χαρτί κουζίνας.
  2. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάνε παντού
  3. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 45-50′. Τα απολαμβάνουμε όταν κρυώσουν που θα είναι και πιο τραγανά.

 

revithia-snak

Ψητά πικάντικα ρεβίθια

Course Snack
Servings 6

Ingredients
  

  • 1 κονσέρβα έτοιμα προβρασμένα ρεβίθια (περίπου 250γρ καθαρό βάρος) μπορείς να μουλιάσεις 8 ώρες ρεβίθια και να τα βράσεις για 30-40' πριν ξεκινήσεις την διαδικασία
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • αλατοπίπερο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Instructions
 

  • Ξεπλένεις και στραγγίζεις τα ρεβίθια από την κονσέρβα. Για να φύγουν εντελώς τα υγρά μπορείς να τα "σκουπίσεις" ανάμεσα σε 2 πετσέτες ή χαρτί κουζίνας.
  • Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάνε παντού
  • Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 45-50'.
  • Τα απολαμβάνουμε όταν κρυώσουν που θα είναι και πιο τραγανά. 

Notes

Διατηρούνται μέχρι και 5 μέρες σε ένα καλά κλεισμένο βαζάκι.

Πως σου φάνηκε αυτό το τραγανό σνακ; Έχεις ιδέα για κάποιο άλλο υγιεινό σνακ για το τσιμπολόγημα;

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating