Ένα πιάτο για εσένα που δεν την παλεύεις με το κρύο, που δεν έχεις ακόμα ξεκινήσει να ετοιμάζεσαι για Χριστούγεννα, που δεν έχεις καλά καλά καταλάβει πότε τελείωσε το Φθινόπωρο.
Μια βελουτέ κολοκυθόσουπα με φρυγανισμένο ψωμί που θα σε ζεστάνει και θα σε ηρεμήσει αυτές τις μέρες που επικρατεί λίγο πολύ μια τρέλα εν όψη εορτών.
Σε προηγούμενες συνταγές δοκίμασα να σου δείξω τρόπους να μεταμφιέσεις την κολοκύθα σε γλυκό, chips και σάλτσα. Ένας έξυπνος τρόπος να καταναλώσεις περισσότερα λαχανικά μέσα σε ένα γεύμα, να δώσεις γλυκιά γεύση, χωρίς πολύ ζάχαρη ή ακόμα και να εντάξεις την κολοκύθα “κρυμμένη” ώστε να την συμπαθήσουν οι απαιτητικότεροι δοκιμαστές, τα παιδιά.
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που δοκίμασες τις παραπάνω συνταγές με κολοκύθα ελπίζω να σου άρεσαν και να τις απόλαυσες.
Φέτος, αποφάσισα να μην την καμουφλάρω καθόλου. Να την απολαύσουμε στην πιο απλή της μορφή, σε όλο της το μεγαλείο.
Σου προτείνω λοιπόν μια συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα με κυβάκια τυριού και φρυγανισμένο ψωμί για να την συνοδεύσεις.
Υλικά για 2 μερίδες βελουτέ κολοκυθόσουπα:
- 500γρ κολοκύθα καθαρισμένη (ή σε έτοιμη συσκευασία, βρασμένη στον ατμό)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 1κ. γλυκού κάρυ
- 1 κ. γλυκού κουρκουμά
- 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ
- 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
- 1 φλιτζάνι γάλα (της επιλογής σου)
- 1 κύβο λαχανικών ή σπιτικό ζωμό λαχανικών

Μέθοδος παρασκευής:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών με το γάλα και λίγο βραστό νερό μέχρι να καλύψει τα κομμάτια της κολοκύθας
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 15 λεπτά περίπου μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει και να λιώνει με ένα πιρούνι.
- Παράλληλα φρυγανίζουμε πολύσπορο ψωμί και ψήνουμε στον αέρα και από τις 2 πλευρές μέχρι να φρυγανιστεί.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη και χοντρό αλάτι
- Μεταφέρουμε την σούπα σε ένα μπλέντερ και αφού γίνει ομοιογενές το μίγμα σερβίρουμε με κυβάκια τυριού της επιλογής μας.
Καλή Απόλαυση!


Βελουτέ Κολοκυθόσουπα
Ingredients
- 500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε χοντρούς κύβους ή σε έτοιμη συσκευασία, βρασμένη στον ατμό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κάρυ
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 φλιτζάνι 250 ml γάλα (της επιλογής σου)
- 1 κύβο λαχανικών ή σπιτικό ζωμό λαχανικών
Instructions
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κύβους της κολοκύθας και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών με το γάλα και λίγο βραστό νερό μέχρι να καλύψει τα κομμάτια της κολοκύθας.
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 30 λεπτά περίπου μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει και να λιώνει με ένα πιρούνι.
- Παράλληλα φρυγανίζουμε πολύσπορο ψωμί και ψήνουμε στον αέρα για μερικά λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να φρυγανιστεί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη και χοντρό αλάτι.
- Μεταφέρουμε την σούπα σε ένα μπλέντερ και αφού γίνει ομοιογενές το μίγμα σερβίρουμε με κυβάκια τυριού της επιλογής μας.
Δοκίμασες μια από τις συνταγές με κολοκύθα; Περιμένω την δημιουργία σου στα σχόλια ή στο @geonutrition