Συνταγή για εύκολο βραδινό: γαρίδες σοτέ

garides-sintagi

Αν ψάχνεις ένα γρήγορο, θρεπτικό και λαχταριστό γεύμα, οι γαρίδες σοτέ με σκόρδο, μάραθο και λεμόνι είναι η κατάλληλη συνταγή για εσένα.

Jump to Recipe

 

Τα θαλασσινά και ειδικά οι γαρίδες, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φωσφόρου και καλίου.

Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη συνταγή ιδανική για εύκολο βραδινό είναι ότι οι γαρίδες, ακόμα και κατευθείαν από την κατάψυξη, δεν θα κάνουν πάνω από μερικά λεπτά να είναι έτοιμες για κατανάλωση.

 

 

Τηγανιά μανιταριών
Check out this recipe
tigania-manitariwn-geonutrition

 

Επίσης, συνδυάζονται και μαγειρεύονται πολύ εύκολα με διάφορους τρόπους, είτε συνδυαστικές με μακαρόνια ή ριζότο, είτε σαγανάκι, είτε σβησμένες με σόγια σως σε σαλάτα, είτε σοταρισμένες με μυρωδικά και σκόρδο όπως σε αυτή την συνταγή.

Πάμε να δοκιμάσουμε γαρίδες σοτέ με λεμόνι, μάραθο και σκόρδο. Μπορείς να τις συνδυάσεις με ψημένο ψωμάκι και σαλάτα για ελαφρύ βραδινό ή με μακαρόνια για πιο χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.

 

garides-sintagi

 

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 σακουλάκι καθαρισμένες κατεψυγμένες γαρίδες (μεγάλες ή μικρές)
  • 2 κλωναράκια μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο και μπούκοβο ιδανικά
  • λίγο ούζο ή λευκό κρασί για το σβήσιμο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν τα υγρά τους.
  2. Κατά την διάρκεια προσθέτουμε τον μάραθο, το λεμόνι ξύσμα και χυμό και αλατοπίπερο. Τέλος, σβήνουμε με το ούζο για να πάρει άρωμα.
  3. Σερβίρουμε όπως είναι ζεστές με ψημένο ψωμί και συνοδευτική σαλάτα για φυτικές ίνες και κορεσμό.

 

garides-sintagi

Γαρίδες σοτέ με λεμόνι, μάραθο και σκόρδο

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • 1 σακουλάκι καθαρισμένες κατεψυγμένες γαρίδες (μεγάλες ή μικρές)
  • 2 2 κλωναράκια μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο και μπούκοβο ιδανικά
  • λίγο ούζο ή λευκό κρασί για το σβήσιμο (προαιρετικά)

Instructions
 

  • Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπούκοβο και τις γαρίδες και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν τα υγρά τους.
  • Κατά την διάρκεια προσθέτουμε τον μάραθο, το λεμόνι ξύσμα και χυμό και αλατοπίπερο.
  • Τέλος, σβήνουμε με το ούζο για να πάρει άρωμα.
  • Σερβίρουμε όπως είναι ζεστές με ψημένο ψωμί και συνοδευτική σαλάτα για φυτικές ίνες και κορεσμό.

Ποιες άλλες παραλλαγές με γαρίδες θα ήθελες να δοκιμάσουμε; Πες μας στα σχόλια εδώ ή στο @geonutrition

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating