Συνταγή για εύκολο banoffee με βρώμη

banoffee-geonutrition

 

Jump to Recipe

 

Η σημερινή συνταγή για εύκολο banoffee με βρώμη είναι η εναλλακτική ιδέα για πρωινό που έψαχνες.

Κατά καιρούς έχω μοιραστεί μαζί σας διάφορους συνδυασμούς με βρώμη και φρούτα. Όπως για παράδειγμα  ψημένη βρώμη με νεκταρίνι ή το υγιεινό σουφλέ σοκολάτας.

Το καλό με την βρώμη είναι ότι αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και μετάλλων ενώ παράλληλα είναι πολύ εύκολη στην χρήση της είτε σκέτη είτε ως συστατικό των τροφών και των συνταγών

 

Υγιεινό Σουφλέ Σοκολάτας
Check out this recipe
soufle-sokolatas-geonutrition

 

Αυτή την φορά, δοκίμασα τον συνδυασμό της μπανάνας και του φυστικοβούτυρου μαζί με την βρώμη και το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχο. Γευστικά μοιάζει με banoffee, ακόμα και αν δεν περιέχει ίχνος καραμέλας ή σαντιγύ. Είναι ελαφρύ, εύκολο, vegan και πολύ υγιεινό.

Αν λοιπόν έψαχνες μια ιδέα για ένα υγιεινό, νόστιμο και διαφορετικό πρωινό ή γλυκάκι, αυτή η συνταγή για εύκολο banoffee θα σου ταιριάξει γάντι.

 

banoffee-geonutrition

Υλικά για 1 ταψάκι banoffee με βρώμη

  • δυο ώριμες μπανάνες
  • 2 κ.σούπας φυστικοβούτυρο
  • μια κ.σούπας λιναρόσπορο
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • 1,5 φλιτζάνι φυτικό γάλα
  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • μια κ. γλυκού μπέικιν
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι

 

Πως θα φτιάξεις το εύκολο banoffee:

  1. Σε ένα μπολ λιώνουμε με το πιρούνι τις μπανάνες.
  2. Προσθέτουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το γάλα και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, απλώνουμε την βρώμη και προσθέτουμε το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μίγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάει παντού στο πυρέξ
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με ροδέλες μπανάνας και λίγο φυστικοβούτυρο αραιωμένο με ελάχιστο ζεστό νερό.

 

banoffee-geonutrition

Συνταγή για εύκολο banoffee με βρώμη

Prep Time 5 mins
Cook Time 30 mins
Course Breakfast, Dessert
Servings 6

Ingredients
  

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1 1/2 φλιτζάνι (των 240ml) φυτικό γάλα
  • 2 φλιτζάνια (των 240ml) βρώμη
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Instructions
 

  •  Σε ένα μπολ λιώνουμε με το πιρούνι τις μπανάνες.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το γάλα και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, απλώνουμε την βρώμη και προσθέτουμε το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μίγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να πάει παντού στο πυρέξ.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ροδέλες μπανάνας και λίγο φυστικοβούτυρο αραιωμένο με ελάχιστο ζεστό νερό.
Keyword banana, βρώμη, φυστικοβούτυρο

 

Έφτιαξες την συνταγή;

Ανέβασε story στο instagram, κάνε tag το @geonutrition για να την θαυμάσω και να την κάνω share!

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating