Αυτά τα αφράτα vegan pancakes με γεμάτη γεύση θα τα λατρέψεις. Δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά μπορείς εσύ να τα σερβίρεις με μελάκι για την γλύκα.
Τα pancakes είναι ιδανικά για ένα Κυριακάτικο χαλαρό πρωινό, που ξυπνάς πιο αργά, ίσως βγεις αργότερα οπότε το μεσημεριανό γίνεται κάπως βραδινό και θέλεις να κλείσεις γλυκά την εβδομάδα σου.
Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές εναλλακτικές με γεύση, γέμισμα, υφή, υλικά στα pancakes που πραγματικά δεν γίνεται να μην βρεις αυτό που σου αρέσει. Τα πολύ κλασσικά με σιρόπι σφενδάμου, τα “πρωτεϊνικά” με αυγό, βρώμη και μπανάνα, με σπανάκι και φέτα, με φρούτα και γιαούρτι.
Με ό,τι κι αν επιλέξεις να συνοδεύσεις αυτά τα αφράτα πιτάκια θα είναι σίγουρα επιτυχία. Σήμερα σου δείχνω μια από τις αγαπημένες μου εκδοχές: vegan pancakes, με γεύση μπανάνας και γαρνιτούρα από μέλι και μύρτιλα.
Γίνονται πανεύκολα, δεν έχουν καθόλου ζάχαρη και είναι αφράτα και λαχταριστά.
Μάζεψε τα υλικά και ξεκίνα για το πιο νόστιμο brunch του Σαββατοκύριακου.
Vegan Pancakes Μπανάνας
Ingredients
- 1 μεγάλη, ώριμη μπανάνα
- 3/4 φλιτζανιού φυτικό γάλα (αμυγδάλου, βρώμης κτλ)
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 11/2 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 2 κουτ. σούπας βρώμη
- 1 κουτ. σούπας μύρτιλα ή σταφίδες αποξηραμένα ιδανικά, φρέσκα μύρτιλα
Instructions
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε με το πιρούνι την μπανάνα και ρίχνουμε το γάλα, το σιρόπι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βρώμη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το απλώνουμε με χαρτί κουζίνας για να απλωθεί σε όλο το σκεύος.
- Με μια κουτάλα ρίχνουμε ένα ένα τα pancakes στο τηγάνι. Για να ψηθούν σωστά βάζουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και γυρνάμε το από την άλλη πλευρά μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στο κέντρο του pancake.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα και μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
Notes
Καλή Απόλαυση!