Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά: Baked Oatmeal, δηλαδή βρώμη στον φούρνο, ψημένη.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο υγιεινή εκδοχή που έχω βρει.
Είναι vegan, καθώς δεν περιέχει καθόλου ζωικά λιπαρά, βούτυρο ή αυγά και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει με διάφορα φρούτα, ανάλογα την εποχή.
Μπορούμε λοιπόν να προσθέσουμε ως φρούτο μερικά σταφύλια ή μήλα, ροδάκινα, αχλάδια ή κυδώνια το Φθινόπωρο, φράουλες ή μπανάνα.
3 κουταλιές της σούπας από αυτή την βρώμη είναι ένα εξαιρετικό πρωινό. Μπορείς να την συνοδεύσεις και με γιαούρτι ή γάλα για έξτρα πρωτεΐνη.
Εγώ την δοκίμασα με νεκταρίνια που τα λατρεύω γιατί συνδυάζουν την γεύση του ροδάκινου με την τραγανή υφή του μήλου.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 2, 1/2 φλιτζάνια (250ml) βρώμη
- 2 φλιτζάνια γάλα (αμυγδάλου ιδανικά)
- 2 κ.σούπας κακάο (προαιρετικά, αν θέλεις να δώσεις πιο σοκολατένια γεύση)
- 3 κ.γ. μέλι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 χούφτα mix ξηρών καρπών (σταφίδες, λιναρόσπορο, καρύδια κ.α.)
- 1 κ.γλυκού κανέλα
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα νεκταρίνια (ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο θες να δοκιμάσεις)
- 2 νεκταρίνια (ή το φρούτο που επέλεξες) κομμένα σε φέτες για ντεκόρ

Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα 2 φρούτα που κρατήσαμε για το ντεκόρ) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις φέτες από φρούτο μας
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε σκέτο είτε με γιαούρτι ή γάλα ή ακόμα και με το υγιεινό παγωτό μας, nice cream ( δες συνταγή)