Baked oatmeal ή αλλιώς, το πιο τέλειο υγιεινό γλυκό

baked-oatmeal-geonutrition
Jump to Recipe

 

 

Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά: Baked Oatmeal, δηλαδή βρώμη στον φούρνο, ψημένη.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο υγιεινή εκδοχή που έχω βρει.

Είναι vegan, καθώς δεν περιέχει καθόλου ζωικά λιπαρά, βούτυρο ή αυγά και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει με διάφορα φρούτα, ανάλογα την εποχή.

Μπορούμε λοιπόν να προσθέσουμε ως φρούτο μερικά σταφύλια ή μήλα, ροδάκινα, αχλάδια ή κυδώνια το Φθινόπωρο, φράουλες ή μπανάνα.

3 κουταλιές της σούπας από αυτή την βρώμη είναι ένα εξαιρετικό πρωινό. Μπορείς να την συνοδεύσεις και με γιαούρτι ή γάλα για έξτρα πρωτεΐνη.

Εγώ την δοκίμασα με νεκταρίνια που τα λατρεύω γιατί συνδυάζουν την γεύση του ροδάκινου με την τραγανή υφή του μήλου.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2, 1/2 φλιτζάνια (250ml) βρώμη
  • 2 φλιτζάνια γάλα (αμυγδάλου ιδανικά)
  • 2 κ.σούπας κακάο (προαιρετικά, αν θέλεις να δώσεις πιο σοκολατένια γεύση)
  • 3 κ.γ. μέλι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 χούφτα mix ξηρών καρπών (σταφίδες, λιναρόσπορο, καρύδια κ.α.)
  • 1 κ.γλυκού κανέλα
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα νεκταρίνια (ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο θες να δοκιμάσεις)
  • 2 νεκταρίνια (ή το φρούτο που επέλεξες) κομμένα σε φέτες για ντεκόρ

 

 

 

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα 2 φρούτα που κρατήσαμε για το ντεκόρ) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις φέτες από φρούτο μας
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε σκέτο είτε με γιαούρτι ή γάλα ή ακόμα και με το υγιεινό παγωτό μας, nice cream ( δες συνταγή)

baked-oatmeal-geonutrition

Baked Oatmeal

Prep Time 5 mins
Cook Time 30 mins
Course Breakfast, Dessert
Servings 8

Ingredients
  

  • 2 1/2 φλιτζάνια (250ml) βρώμη
  • 2 φλιτζάνια (250ml) γάλα (αμυγδάλου ιδανικά)
  • 2 κουτ. σούπας κακάο (προαιρετικά, αν θέλεις να δώσεις πιο σοκολατένια γεύση)
  • 3 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 χούφτα mix ξηρών καρπών (σταφίδες, λιναρόσπορο, καρύδια κ.α.)
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 φλιτζάνια (250ml) ψιλοκομμένα νεκταρίνια ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο θες να δοκιμάσεις
  • 2 νεκταρίνια (ή το φρούτο που επέλεξες) κομμένα σε φέτες για ντεκόρ

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα 2 φρούτα που κρατήσαμε για το ντεκόρ) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις φέτες από φρούτο μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε σκέτο είτε με γιαούρτι ή γάλα ή ακόμα και με το υγιεινό παγωτό μας, nice cream (δες συνταγή)
Keyword βρώμη, ροδάκινο

Καλή Απόλαυση!

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating