Ζυμαρικά με σπιτική πέστο από σπανάκι

Πέστο από σπανάκι, μια εναλλακτική της κλασικής σάλτσας, θρεπτική και νόστιμη.

 

Jump to Recipe

 

Η αγάπη μου για τα μακαρόνια είναι εμφανής σε αυτό το blog. Με μια ματιά θα βρεις πολλές συνταγές για μακαρονάδες με ιδιαίτερες σάλτσες.

Μου αρέσει να μετατρέπω τα λαχανικά σε φρέσκια σάλτσα για τα μακαρόνια δημιουργώντας ελαφριές και νόστιμες συνταγές.

Μετά την μακαρονάδα με πέστο μαϊντανού, τις πένες με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας και την ελαφριά καρμπονάρα με γιαούρτι και λαχανικά αυτή η συνταγή ήταν η επόμενη που αποφάσισα να δοκιμάσω.

 

Πέστο από σπανάκι

Μιας και τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να ψωνίζω στην λαϊκή (η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει για την διατροφή και την τσέπη μου) το ψυγείο ξεχειλίζει από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Το σπανάκι είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στην μαγειρική και επίσης είναι πολύ, μα πολύ υγιεινό καθώς είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, ασβεστίου και φυτικών ινών (κάτι ήξερε ο Ποπάι 💪)

 

Μερικές ιδέες για να το εντάξεις στην διατροφή σου είναι: στις ομελέτες ή μαζί με τηγανητά αυγά, φρέσκο σε σαλάτες, σε σπιτικές πίτες, σε αραβικές πίτες και σάντουιτς, το σπανακόρυζο, μαυρομάτικα ή σουπιές με σπανάκι

και φυσικά πέστο με σπανάκι και βασιλικό για να συνοδεύσεις τα ζυμαρικά σου.

Η σημερινή συνταγή για την πέστο είναι εμπνευσμένη από την υπέροχη Teti’ s Flakes.

(άλλη μια συνταγή από την Τέτη είναι αυτή η λαχταριστή Gallette)

 

Υλικά για 2 μερίδες ζυμαρικών και 1 βαζάκι πέστο

  • 250-300γρ ζυμαρικά (βίδες ή πένες, σπαγγέτι κ.α.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα (ή κουκουνάρι)
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φύλλα βασιλικού ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  • 3-4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, ή γραβιέρα κ.α.)
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι
Πένες με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας
Check out this recipe
kolokitha-pesto-pasta-halloween-geonutrition

 

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, καβουρδίζουμε τα καρύδια για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ ή γουδί πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου και τα καβουρδισμένα καρύδια
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι και τον βασιλικό. Ενδιάμεσα ρίχνουμε ελαιόλαδο στο μείγμα ώστε να υγροποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
  • Αν η πέστο βγει στεγνή προσθέτουμε ελαιόλαδο (ή λίγο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια).
  • Σουρώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια και περιχύνουμε με την πέστο και λίγο επιπλέον τυρί.
  • Η πέστο μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο βάζοντας την σε ένα βαζάκι όπου η επιφάνεια της θα καλύπτεται με ελαιόλαδο.

 

Δοκίμασες την πέστο από σπανάκι; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς μαζί μας το υπέροχο δημιούργημα σου.

Ανέβασε story και κάνε tag το @geonutrition

 

Ζυμαρικά με πέστο σπανακιού

Prep Time 35 minutes
Course Main Course
Servings 2

Ingredients
  

  • 250-300 γρ ζυμαρικά (βίδες ή πένες, σπαγγέτι κ.α.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα (ή κουκουνάρι)
  • 2 φλιτζάνια (των 250ml) σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φύλλα βασιλικού ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι (των 250ml) τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, ή γραβιέρα κ.α.)
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι

Instructions
 

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, καβουρδίζουμε τα καρύδια για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ ή γουδί πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου και τα καβουρδισμένα καρύδια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι και τον βασιλικό. Ενδιάμεσα ρίχνουμε ελαιόλαδο στο μείγμα ώστε να υγροποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και όσο αλατοπίπερο χρειάζεται. Αν η πέστο βγει στεγνή προσθέτουμε ελαιόλαδο (ή λίγο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια).
  • Σουρώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια και περιχύνουμε με την πέστο και λίγο επιπλέον τυρί.

Notes

Η πέστο μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο βάζοντας την σε ένα βαζάκι όπου η επιφάνεια της θα καλύπτεται με ελαιόλαδο.
Keyword pasta, σπανάκι

 

Καλή απόλαυση!

 

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating