Σοκολατένια βραχάκια με αμύγδαλα

Κάποιες φορές θες κάτι γλυκό, κάτι “για την λιγούρα ” που λέμε. Αυτά τα μικρά σοκολατένια βραχάκια είναι η λύση σου.

Αν και είναι πολύ σημαντικό, όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο, να αναγνωρίζουμε πότε πεινάμε και πότε όχι, κάποιες φορές το θέλεις το γλυκάκι σου

Αυτή η συνταγή δεν θα σε επιβαρύνει με πολλές θερμίδες και παράλληλα, θα σε γλυκάνει ευχάριστα

σοκολατένια-βραχάκια-geonutrition

Για 25 με 30 σοκολατένια βραχάκια θα χρειαστείς:

  • 500gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400gr αμύγδαλα ωμά και με τη φλούδα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα σπασμένα (όχι τελείως σκόνη)
  • cranberries, σταφίδες και αποξηραμένα δαμάσκηνα (προαιρετικά)

 

Πως θα φτιάξεις τα σοκολατένια βραχάκια:

 

IMG_1472

 

Ρίχνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά

Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα (και τα cranberries). Ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς από σοκολάτα

Ύστερα από 15 με 20 λεπτά, όταν η σοκολάτα δεν είναι τελείως ρευστή, αλλά δεν έχει παγώσει, πιάνουμε με 2 κουτάλια μικρές ποσότητες και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα

Αφήνουμε να παγώσει εντελώς η σοκολάτα και τυλίγουμε τα σοκολατάκια μας σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί περιτυλίγματος για γλυκά

Βραχάκια με αμύγδαλα

Prep Time 30 minutes
Course Dessert
Servings 30

Ingredients
  

  • 500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400 γρ αμύγδαλα ωμά και με τη φλούδα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • 1 φλιτζάνι (250ml) αμύγδαλα σπασμένα (όχι τελείως σκόνη)
  • cranberries, σταφίδες και αποξηραμένα δαμάσκηνα (προαιρετικά)

Instructions
 

  • Ρίχνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα (και τα cranberries). Ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς από σοκολάτα
  • Ύστερα από 15 με 20 λεπτά, όταν η σοκολάτα δεν είναι τελείως ρευστή, αλλά δεν έχει παγώσει, πιάνουμε με 2 κουτάλια μικρές ποσότητες και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
  • Αφήνουμε να παγώσει εντελώς η σοκολάτα και τυλίγουμε τα σοκολατάκια μας σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί περιτυλίγματος για γλυκά
Keyword αμύγδαλα, σοκολάτα

Καλή Απόλαυση!

@geonutrition

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating