Συνταγή για σπιτική μανταρινάδα, γεμάτη βιταμίνες και άρωμα.
Έφτιαξες τα υπέροχα τρουφάκια μανταρινιού που σου έδειξα.
Χρησιμοποίησες όλες τις φλούδες αλλά σου έμεινε ο καρπός του φρούτου.
Όπως είπαμε, δεν πετάμε τίποτα.
Γι’ αυτό σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις σπιτική συμπυκνωμένη μανταρινάδα για να απολαμβάνεις όποτε θέλεις.
Διατροφική Αξία
Το μανταρίνι ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, β-κρυπτοξανθίνη και Κάλιο.
Μια μερίδα ισοδυναμεί με 2 μεσαία μανταρίνια ή τον χυμό τους.
Η συγκεκριμένη μανταρινάδα είναι συμπυκνωμένη, που σημαίνει ότι την αραιώνεις κάθε φορά που θέλεις να πιείς και διατηρείται στο ψυγείο έως και 1 μήνα. (όπως και στην συνταγή για σπιτική λεμονάδα)
Υλικά για 1 λίτρο περίπου
- 2 φλιτζάνια χυμό μανταρίνι (στύβουμε αυτά που περίσσεψαν από τα τρουφάκια)
- 1+1/4 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 3/4 φλ. νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 1 μανταρίνι
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)
Πως παρασκευάζεται:
- Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό, το ξύσμα, το τζίντζερ και το λεμόνι σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε. Την στιγμή που θα πάρει βράση αφήνουμε πάνω στο μάτι χωρίς να ανακατεύουμε, για 2′.
- Ύστερα αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Στη συνέχεια, στύβουμε τα μανταρίνια. Αν θέλω σουρώνω τον χυμό τους για να είναι πιο διαυγής η μανταρινάδα μου.
- Όταν το σιρόπι στην κατσαρόλα έχει κρυώσει, προσθέτουμε μέσα σε αυτό τον κρύο χυμό μανταρινιού.
- Αποθηκεύουμε σε καθαρό μπουκάλι στο ψυγείο για 1 μήνα ή στην κατάψυξη για 4 μήνες.
- Κάθε φορά που θέλουμε να πιούμε ανακινούμε καλά το μπουκάλι καθώς θα δημιουργείται ίζημα.
Σπιτική Μανταρινάδα
Ingredients
- 2 φλιτζάνια (των 240ml) χυμό μανταρίνι (στύβουμε αυτά που περίσσεψαν από τα τρουφάκια)
- 1 1/4 φλιτζάνι (των 240ml) ζάχαρη κρυσταλλική
- 3/4 φλιτζανιού (των 240ml) νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 1 μανταρίνι
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)
Instructions
- Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό, το ξύσμα, το τζίντζερ και το λεμόνι σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε.
- Την στιγμή που θα πάρει βράση αφήνουμε πάνω στο μάτι χωρίς να ανακατεύουμε, για 2'.Ύστερα αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Στη συνέχεια, στύβουμε τα μανταρίνια. Αν θέλω σουρώνω τον χυμό τους για να είναι πιο διαυγής η μανταρινάδα μου.
- Όταν το σιρόπι στην κατσαρόλα έχει κρυώσει, προσθέτουμε μέσα σε αυτό τον κρύο χυμό μανταρινιού.
Notes
Δοκίμασες την σπιτική μανταρινάδα ή τα τρουφάκια μανταρινιού;
Μοιράσου την δημιουργία σου μαζί μας με ένα σχόλιο ή κάνε μας tag με το όνομα @geonutrition
Kαλή Απόλαυση!