Soft cookies με σοκολάτα. Αφράτα και λαχταριστά

Jump to Recipe

 

Εύκολα και υγιεινά soft cookies με σοκολάτα. Έχουν τόσο αφράτη υφή και σοκολατένια γεύση που θα τα βουτάς στο γάλα ξανά και ξανά.

Ας κάνουμε ένα διάλλειμα από τα gingerbread σπιτάκια, από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες γιατί αυτά τα cookies είναι ό,τι ψάχνεις για μια υγιεινή, εύκολη και γρήγορη λύση.

Φτιάχνονται με απλά υλικά που σίγουρα θα έχεις στο σπίτι και είναι vegan.

Μπορείς να τα βουτήξεις σε γάλα βρώμης ή αμυγδάλου για την μέγιστη απόλαυση

Την συνταγή εμπνεύστηκε η πολύ καλή μου φίλη και συνάδελφος Διαιτολόγος η Φωτεινή Μαρίκου.

Έψαχνε μια απλή και light εκδοχή των κλασσικών soft cookies για να προτείνει σε όσους συνεργαζόταν και τελικά την βρήκε!

 

soft-cookies-vromi-mpanana-kakao-geonutrition

Υλικά για 15-20 soft cookies με σοκολάτα:

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 + 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι ή χαρουπόμελο)
  • 3/4 φλιτζαν. σταγόνες σοκολάτας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

Πως θα τα φτιάξεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις
  2. Ξεκινάμε λιώνοντας τις μπανάνες με το πιρούνι σε ένα μπολ
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα στερεά υλικά (βρώμη, αλεύρι, σόδα, κανέλα, κακάο, αλάτι) στο μίγμα.
  4. Και συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το σιρόπι (ή μέλι), το ξύσμα πορτοκαλιού κα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα μεγάλο κουτάλι προσθέτω μια κουταλιά από το μίγμα για κάθε μπισκότο
  7. Ψήνουμε στους 170 για 15 με 20 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Συντηρούνται σε καλά κλεισμένο δοχείο μέχρι και 5 μέρες.

 

Galette με φρούτα
Check out this recipe

 

Soft Cookies με βρώμη

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Dessert
Servings 18

Ingredients
  

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 φλιτζάνια (των 240ml) βρώμη
  • 1 1/2 φλιτζάνι (των 240ml) αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι (των 240ml) ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι (των 240ml) σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι ή χαρουπόμελο)
  • 3/4 φλιτζάνι (των 240ml) σταγόνες σοκολάτας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Ξεκινάμε λιώνοντας τις μπανάνες με το πιρούνι σε ένα μπολ.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα στερεά υλικά (βρώμη, αλεύρι, σόδα, κανέλα, κακάο, αλάτι) στο μίγμα.
  • Και συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το σιρόπι (ή μέλι), το ξύσμα πορτοκαλιού κα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα μεγάλο κουτάλι προσθέτω μια κουταλιά από το μίγμα για κάθε μπισκότο.
  • Ψήνουμε στους 170 για 15 με 20 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Notes

Συντηρούνται σε καλά κλεισμένο δοχείο μέχρι και 5 μέρες.
Keyword cookies, βρώμη, κακάο

Καλή Απόλαυση!

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating