H 3η και αγαπημένη μου πρόταση για να καταναλώσεις τα μήλα και το γιαούρτι είναι αυτή η συνταγή για muffins με μήλο και τραγανό topping βρώμης.
Λίγο πιο περίπλοκη από την σοκολατένια ντιπ και το γιαούρτι με τα ψητά μήλα, αλλά αξίζει τον κόπο.
Μάφινς με μήλο, βρώμη και γιαούρτι. Εύκολα, αρωματικά και με extra πρωτεΐνη.
Το τραγανό topping τα απογειώνει!
Μπορείς να τα απολαύσεις ως ενδιάμεσο σνακ στην δουλειά ή συνοδευτικό με τον καφέ.
Είναι επίσης πολύ θρεπτικό σνακ για το σχολείο.
Αν βέβαια σου αρέσουν πιο αλμυρές γεύσεις στα muffin, τότε οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις τα muffins αυγού με λαχανικά

Υλικά για 9 muffins με μήλο:
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ.σούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- 1 κ.γλυκού μπέικιν
- 1/2 κ.γλυκού σόδα
- 2 κ.γλυκού κανέλα
- 1/2 κ.γλυκού τζίντζερ
- 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
Υλικά για τραγανό topping:
- 3 κ.σούπας αλεύρι
- 2 κ.σούπας βρώμη
- 2 κ.σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε την βρώμη με το γιαούρτι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
- Αδειάζουμε το μίγμα υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε την βρώμη με το γιαούρτι και τα κυβάκια μήλου.
- Ανακατεύουμε απαλά
- Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένα φορμάκια γεμίζοντας μέχρι τα 3/4.
Για το topping:
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστούν κομμάτια σαν ψίχουλα
- Ρίχνουμε το topping πάνω από κάθε φορμάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.

Muffins με μήλο
Ingredients
- 1 φλιτζάνι (των 240ml) βρώμη
- 1 φλιτζάνι (των 240ml) γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι (των 240ml) ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι (των 240ml) αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
Για το τραγανό topping
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας βρώμη
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε την βρώμη με το γιαούρτι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
- Αδειάζουμε το μίγμα υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε την βρώμη με το γιαούρτι και τα κυβάκια μήλου.
- Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένα φορμάκια γεμίζοντας μέχρι τα 3/4.
Φτιάχνοντας το τραγανό topping
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστούν κομμάτια σαν ψίχουλα.
- Ρίχνουμε το topping πάνω από κάθε φορμάκι.
Sharing is caring! Γι’ αυτό ανέβασε την συνταγή σου στα σχόλια ή σε story και κάνε tag το @geonutrition.
Καλή Απόλαυση!