Από τα αγαπημένα μου ορεκτικά σε ένα μεζεδοπωλείο είναι και θα είναι πάντα τα μανιτάρια. Σε κάθε μορφή που μπορείς να τα βρεις. Φούρνου με σκόρδο και τζίντζερ, τηγανιά μανιταριών με κόκκινες πιπεριές, πλευρώτους στα κάρβουνα με λεμονάκι και ό,τι ακόμα μπορεί να φτιάξει κανείς με αυτά.
Ένα πιάτο νόστιμο, υγιεινό, ιδανικό για να το συνδυάσεις όπως θες αλλά τέλειο για να το απολαύσεις και μόνο του. Είναι επίσης ένα πιάτο γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, λόγω των μανιταριών.
Η σημερινή συνταγή λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην έχει τα μανιτάρια ως πρωταγωνιστές. Μια τηγανιά σβησμένη με κρασάκι και λίγο ζουμάκι για να βουτήξεις το φρυγανισμένο ψωμί σου.
Πάμε να δούμε πως μπορείς να το απολαύσεις κι εσύ.
Jump to Recipe
Υλικά για 2 μερίδες τηγανιά μανιταριών:
- 2 φλιτζάνια ποικιλία μανιταριών (εγώ έβαλα λευκά φρέσκα και porto bello κατεψυγμένα)
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 150ml κρασί (λευκό κατά προτίμηση)
- 2 κ.σούπας μουστάρδα
- αλατοπίπερο
- μαϊντανό (και άνηθο προαιρετικά)
- δεντρολίβανο, ρίγανη, αλατοπίπερο
Vegan μαγειρίτσα
Check out this recipe
Πως θα το φτιάξεις:
- Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και ανακατεύεις για 2 με 3 λεπτά
- Στη συνέχεια προσθέτεις την πιπεριά και το καρότο, ανακατεύεις για 5 με 6 λεπτά και ύστερα τα μανιτάρια. Δυναμώνεις την φωτιά και συνεχίζεις το σοτάρισμα
- Είναι η σειρά των μυρωδικών. Προσθέτουμε μαϊντανό (και άνηθο), το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και την ρίγανη. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το σκόρδο είτε ψιλοκομμένο είτε τριμμένο (έτσι θα απελευθερώσει 100% τα αρώματα του)
- Όταν τα λαχανικά έχουν μελώσει και έχουν πιει τα περισσότερα υγρά τους, σβήνω με το κρασί.
- Τέλος, ρίχνουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά.
- Μπορούμε να το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση σε αραβική πίτα ή ως κυρίως, ανακατεμένο με ρύζι.
Τηγανιά μανιταριών
Ingredients
- 2 φλιτζ. ποικιλία μανιταριών (εγώ έβαλα λευκά φρέσκα και porto bello κατεψυγμένα)
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 150 ml κρασί (λευκό κατά προτίμηση)
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλατοπίπερο
- μαϊντανό (και άνηθο προαιρετικά)
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
- αλατοπίπερο
Instructions
- Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και ανακατεύεις για 2 με 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτεις την πιπεριά και το καρότο, ανακατεύεις για 5 με 6 λεπτά και ύστερα τα μανιτάρια.
- Δυναμώνεις την φωτιά και συνεχίζεις το σοτάρισμα.
- Είναι η σειρά των μυρωδικών: προσθέτουμε μαϊντανό (και άνηθο), το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και την ρίγανη. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το σκόρδο είτε ψιλοκομμένο είτε τριμμένο (έτσι θα απελευθερώσει 100% τα αρώματα του)
- Όταν τα λαχανικά έχουν μελώσει και έχουν πιει τα περισσότερα υγρά τους, σβήνω με το κρασί.
- Τέλος, ρίχνουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά.
Notes
Μπορούμε να το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση σε αραβική πίτα ή ως κυρίως ανακατεμένο με ρύζι.
Καλή Απόλαυση!