Μεθυσμένη…τηγανιά μανιταριών

tigania-manitariwn-geonutrition
Jump to Recipe

 

 

Από όλα όσα δεν κάνω πια, λόγω  της όλης κατάστασης, πιο πολύ μου έλειψαν τα κρασάκια και οι μεζέδες μέχρι αργά στα στενά του Ψυρρή.

Κι από όλους τους μεζέδες, πιο πολύ μου έλειψε μια μεθυσμένη τηγανιά μανιταριών.

Ένα πιάτο νόστιμο, υγιεινό, ιδανικό για να το συνδυάσεις όπως θες αλλά τέλειο για να το απολαύσεις και μόνο του με λίγο ζεστό φρυγανισμένο ψωμί΄.

 

Χορτοφαγική μανιταρίτσα
Check out this recipe
manitaritsa-mageiritsa-geonutrition

 

 

Είναι επίσης ένα πιάτο γεμάτο φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, λόγω των μανιταριών.

Πάμε να δούμε πως μπορείς να το απολαύσεις κι εσύ.

 

tigania-manitariwn-geonutrition

 

 

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 2 φλιτζάνια ποικιλία μανιταριών (εγώ έβαλα λευκά φρέσκα και porto bello κατεψυγμένα)
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 150ml κρασί (λευκό κατά προτίμηση)
  • 2 κ.σούπας μουστάρδα
  • αλατοπίπερο
  • μαϊντανό (και άνηθο προαιρετικά)
  • δεντρολίβανο, ρίγανη, αλατοπίπερο

 


Πως θα το φτιάξεις:

  1. Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και ανακατεύεις για 2 με 3 λεπτά
  2. Στη συνέχεια προσθέτεις την πιπεριά και το καρότο, ανακατεύεις για 5 με 6 λεπτά και ύστερα τα μανιτάρια. Δυναμώνεις την φωτιά και συνεχίζεις το σοτάρισμα
  3. Είναι η σειρά των μυρωδικών. Προσθέτουμε μαϊντανό (και άνηθο), το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και την ρίγανη. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το σκόρδο είτε ψιλοκομμένο είτε τριμμένο (έτσι θα απελευθερώσει 100% τα αρώματα του)
  4. Όταν τα λαχανικά έχουν μελώσει και έχουν πιει τα περισσότερα υγρά τους, σβήνω με το κρασί.
  5. Τέλος, ρίχνουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Μπορούμε να το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση σε αραβική πίτα ή ως κυρίως, ανακατεμένο με ρύζι.

 

tigania-manitariwn-geonutrition

Τηγανιά μανιταριών

Cook Time 10 mins
Course Appetizer
Servings 4

Ingredients
  

  • 2 φλιτζ. ποικιλία μανιταριών (εγώ έβαλα λευκά φρέσκα και porto bello κατεψυγμένα)
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 ml κρασί (λευκό κατά προτίμηση)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλατοπίπερο
  • μαϊντανό (και άνηθο προαιρετικά)
  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη
  • αλατοπίπερο

Instructions
 

  • Σε ένα τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και ανακατεύεις για 2 με 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτεις την πιπεριά και το καρότο, ανακατεύεις για 5 με 6 λεπτά και ύστερα τα μανιτάρια.
  • Δυναμώνεις την φωτιά και συνεχίζεις το σοτάρισμα.
  • Είναι η σειρά των μυρωδικών: προσθέτουμε μαϊντανό (και άνηθο), το αλατοπίπερο, το δεντρολίβανο και την ρίγανη. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε το σκόρδο είτε ψιλοκομμένο είτε τριμμένο (έτσι θα απελευθερώσει 100% τα αρώματα του)
  • Όταν τα λαχανικά έχουν μελώσει και έχουν πιει τα περισσότερα υγρά τους, σβήνω με το κρασί.
  • Τέλος, ρίχνουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά.

Notes

Μπορούμε να το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση σε αραβική πίτα ή ως κυρίως ανακατεμένο με ρύζι.
Keyword μανιτάρια

Καλή Απόλαυση!

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating