Μανιτάρια στον φούρνο με άρωμα σκόρδο

manitaria-skordo-geonutrition

 

Μανιτάρια στον φούρνο με σκόρδο. Λατρεμένος συνδυασμός.

Σε σάλτσα, σε σούπα, σε ριζότο, σε μακαρονάδες, σε πίτες, οπουδήποτε.

 

Jump to Recipe

 

Τα μανιτάρια είναι μια τροφή που ο άνθρωπος καταναλώνει από την Λίθινη Εποχή.

Είναι λοιπόν συνδεδεμένα με την κουλτούρα του κάθε λαού.

Είναι μύκητες, αλλά διατροφικά κατατάσσονται στην κατηγορία των λαχανικών.

Είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, αρκετό Κάλιο, Μαγνήσιο, Βιταμίνη C, ασβέστιο και φυτική πρωτεΐνη.

Προσωπικά, αν σου αρέσουν γευστικά τα μανιτάρια και προσπαθείς να χάσεις βάρος, θα σε συμβούλευα να τα καταναλώνεις όσο περισσότερο μπορείς (σε ομελέτες, σοταρισμένα σε σαλάτα ή αραβική πίτα, τηγανιά κ.α.)

Λόγω των φυτικών ινών, των πρωτεϊνών αλλά και του νερού που απορροφούν, δημιουργούν κορεσμό και είναι καλός σύμμαχος σε μια δίαιτα.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό τρόφιμο σε μια χορτοφαγική δίαιτα λόγω των πρωτεϊνών που δίνουν.

Σήμερα τα δοκιμάζουμε στην πιο απλή τους μορφή, σαν ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα:

Ψημένα στον φούρνο με σκόρδο και χοντρό αλάτι.

Ζουμερά και αρωματικά.

Τηγανιά μανιταριών
Check out this recipe
tigania-manitariwn-geonutrition

 

Υλικά για 2 μερίδες μανιτάρια στον φούρνο:

  • 3 φλιτζάνια μανιτάρια της αρεσκείας μας (εδώ προτίμησα τα λευκά)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
  • πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • μερικά φύλα βασιλικού

 

Εκτέλεση:

  1. Κόβεις το κάτω μέρος από το κοτσάνι των μανιταριών και σκουπίζεις τυχόν χώματα που μπορεί να έχουν. Προσοχή, δεν ξεπλένουμε με νερό τα μανιτάρια γιατί θα το απορροφήσουν και θα το βγάλουν στο μαγείρεμα.
  2. Ψιλοκόβεις το φρέσκο κρεμμυδάκι και τρίβεις (ή λιώνεις) τις σκελίδες σκόρδου
  3. Σε ένα ταψί προσθέτεις τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, περιχύνεις με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύεις απαλά για να πάει παντού η μαρινάδα.
  4. Ψήνεις στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, ανάλογα πόσο ζουμερά θέλεις να μείνουν
  5. Μπορείς να προσθέσεις τριμμένο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί

manitaria-skordo-geonutrition

Μανιτάρια φούρνου με σκόρδο

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Appetizer
Servings 2

Ingredients
  

  • 3 φλιτζάνια (των 250 ml) μανιτάρια της αρεσκείας μας (εδώ προτίμησα τα λευκά)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
  • πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • μερικά φύλα βασιλικού

Instructions
 

  • Κόβεις το κάτω μέρος από το κοτσάνι των μανιταριών και σκουπίζεις τυχόν χώματα που μπορεί να έχουν. Προσοχή, δεν ξεπλένουμε με νερό τα μανιτάρια γιατί θα το απορροφήσουν και θα το βγάλουν στο μαγείρεμα.
  • Ψιλοκόβεις το φρέσκο κρεμμυδάκι και τρίβεις (ή λιώνεις) τις σκελίδες σκόρδου.
  • Σε ένα ταψί προσθέτεις τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, περιχύνεις με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύεις απαλά για να πάει παντού η μαρινάδα.
  • Ψήνεις στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, ανάλογα πόσο ζουμερά θέλεις να μείνουν.

Notes

Μπορείς να προσθέσεις τριμμένο τυρί και φρυγανισμένο ψωμί
Keyword μανιτάρια

 

Καλή Απόλαυση!

Δοκίμασες την συνταγή; Μοιράσου την μαζί μας σε ένα στόρι με tag το @geonutrition

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating