Το γάλα έληξε πριν καν το ανοίξουμε. Ευκαιρία για άλλη μια συνταγή της γιαγιάς, αυτή την φορά ” το ρυζόγαλο της γιαγιάς”
Όταν ένα γαλακτοκομικό λήγει μπορούμε ακόμα και στις επόμενες δυο, τρεις μέρες να το χρησιμοποιήσουμε. Είτε σε μια γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, είτε σε παραδοσιακή γαλατόπιτα.
Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα αρωματικό και θρεπτικό ρυζόγαλο με μπόλικη κανέλα, όπως του αξίζει.
Jump to Recipe
Υλικά για 6 μπολάκια από το ρυζόγαλο της γιαγιάς:
- 1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ
- 1,5 ποτήρι νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 ποτήρια γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
- 1/2 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 δόση βανίλια (ή ξύσμα πορτοκαλιού)
- αρκετή κανέλα
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Check out this recipe

Πώς θα το φτιάξεις:
- Ξεπλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό που ρίξαμε
- Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη. Από αυτό, παίρνουμε 1/4 του ποτηριού και διαλύουμε μέσα στο ποτήρι το κορν φλάουερ και την βανίλια
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε απαλά για 20′
- Ρίχνουμε και το μίγμα με το κορν φλάουερ στο γάλα που σιγοβράζει και ανακατεύουμε για 5 με 8 λεπτά ακόμη
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα κι έτοιμο.

Ρυζόγαλο της γιαγιάς
Ingredients
- 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
- 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 ποτήρι του νερού γάλα
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
- 1/2 ποτήρι του νερού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 1 δόση βανίλια (ή ξύσμα πορτοκαλιού)
- αρκετή κανέλα
Instructions
- Ξεπλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό που ρίξαμε.
- Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη.
- Από αυτό, παίρνουμε 1/4 του ποτηριού και διαλύουμε μέσα στο ποτήρι το κορν φλάουερ και την βανίλια.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε απαλά για 20'.
- Ρίχνουμε και το μίγμα με το κορν φλάουερ στο γάλα που σιγοβράζει και ανακατεύουμε για 5 με 8 λεπτά ακόμη.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα κι έτοιμο.
Καλή Απόλαυση! @geonutrition