Ρυζόγαλο…για να μην πάει τίποτα χαμένο

Το γάλα έληξε πριν καν το ανοίξουμε

Αυτό λόγω της τρέλας που έπιασε κι εμένα μέσα σε όλους να παίρνω μπόλικες προμήθειες στην καραντίνα

Εκτός από γαλατόπιτα λοιπόν, τι άλλο μπορούμε να φτιάξουμε με φρέσκο γάλα που έληξε πρόσφατα;

 

Αρωματικό ρυζόγαλο με κανέλα

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για 6 μικρά μπολάκια

ρυζογαλο-geonutrition

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1/2 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια (ή ξύσμα πορτοκαλιού)
  • αρκετή κανέλα

 

ρυζογαλο-σπιτικη-συνταγη-geonutrition

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό που ρίξαμε
  2. Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη. Από αυτό, παίρνουμε 1/4 του ποτηριού και διαλύουμε μέσα στο ποτήρι το κορν φλάουερ και την βανίλια
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε απαλά για 20′
  4. Ρίχνουμε και το μίγμα με το κορν φλάουερ στο γάλα που σιγοβράζει και ανακατεύουμε για 5 με 8 λεπτά ακόμη
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα κι έτοιμο.

 

Καλή απόλαυση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s