Ρυζόγαλο…για να μην πάει τίποτα χαμένο

rizogalo-geonutrition
Jump to Recipe

 

 

Το γάλα έληξε πριν καν το ανοίξουμε.

Όμως, αυτό δεν είναι λόγος για να το πετάξουμε. Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο άρθρο υπάρχει τρόπος να καταναλώσεις με ασφάλεια γάλα που έληξε πρόσφατα.

Εκτός από γαλατόπιτα λοιπόν, σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα αρωματικό και θρεπτικό ρυζόγαλο με μπόλικη κανέλα, όπως του αξίζει.

 

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Check out this recipe
galatopita-geonutrition

 

Υλικά (6 μπολάκια):

  • 1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1/2 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια (ή ξύσμα πορτοκαλιού)
  • αρκετή κανέλαrizogalo-geonutrition

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό που ρίξαμε
  2. Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη. Από αυτό, παίρνουμε 1/4 του ποτηριού και διαλύουμε μέσα στο ποτήρι το κορν φλάουερ και την βανίλια
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε απαλά για 20′
  4. Ρίχνουμε και το μίγμα με το κορν φλάουερ στο γάλα που σιγοβράζει και ανακατεύουμε για 5 με 8 λεπτά ακόμη
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. Πασπαλίζουμε με κανέλα κι έτοιμο.

 

rizogalo-geonutrition

Ρυζόγαλο

Cook Time 28 minutes
Course Dessert
Servings 6

Ingredients
  

  • 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 ποτήρι του νερού γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
  • 1/2 ποτήρι του νερού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 1 δόση βανίλια (ή ξύσμα πορτοκαλιού)
  • αρκετή κανέλα

Instructions
 

  • Ξεπλένουμε το ρύζι και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό που ρίξαμε.
  • Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το γάλα μαζί με την ζάχαρη.
  • Από αυτό, παίρνουμε 1/4 του ποτηριού και διαλύουμε μέσα στο ποτήρι το κορν φλάουερ και την βανίλια.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε απαλά για 20'.
  • Ρίχνουμε και το μίγμα με το κορν φλάουερ στο γάλα που σιγοβράζει και ανακατεύουμε για 5 με 8 λεπτά ακόμη.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα κι έτοιμο.
Keyword γάλα, ρυζόγαλο

Καλή Απόλαυση!

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating