Η σημερινή συνταγή για μους σοκολάτα αβοκάντο θα είναι η πανεύκολη γλυκιά εκδοχή να φας όσο αβοκάντο σου περίσσεψε από το γουακαμόλε.
Η αλήθεια είναι ότι δεν λάτρεψα από την πρώτη στιγμή το αβοκάντο (όλο το Instagram γυρίζει και με αγριοκοιτάζει).
Δεν ξέρω τι έφταιξε. Ίσως ότι δεν βρήκα την γεύση του ενδιαφέρουσα από μόνη της; Ίσως πάλι που δεν ήξερα πως να το φάω και να το συνδυάσω. Πάντως δεν το είχα γενικά σε μεγάλη εκτίμηση.
Ωστόσο το άτιμο, βρισκόταν παντού, σε κάθε post με υγιεινό φαγητό, σε κάθε blog διαιτολόγου, σε κάθε φωτογραφία με λαχταριστό φαγητό.
Οπότε αποφάσισα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Και με κέρδισε…με αυτήν εδώ την μους σοκολάτας.
Από τότε το δοκίμασα με διάφορους τρόπους.
Σαν spread για το ψωμί, σαν συστατικό σε brownies, σκέτο στην σαλάτα μου.
Έχω καταλήξει στο ότι το αβοκάντο μου αρέσει μόνο με συνδυασμό κακάο, στην γλυκιά του εκδοχή…πες με περίεργη🤭
Σήμερα σου δείχνω την πρώτη εκδοχή που δοκίμασα, που είναι και η αγαπημένη μου.
Έτοιμη μέσα σε 5 λεπτά, ελαφριά και νόστιμη. Plus είναι και vegan.
Δεν θα πω τίποτε άλλο, μονάχα τα υλικά για αυτή την λαχταριστή μους σοκολάτα αβοκάντο.
Μους αβοκάντο με κακάο
Equipment
- 1 μπλέντερ
Ingredients
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1/3 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 4 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
Instructions
- Άλεσε τα αβοκάντο μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα
- Πρόσθεσε το μέλι ή το σιρόπι, το κακάο και το ξύσμα. Δοκίμασε και προσάρμοσε τα υλικά ανάλογα με την γεύση που θέλεις να πετύχεις
- Σέρβιρε την μους σε μπολάκια και αποθήκευσέ την στο ψυγείο για να είναι δροσερή στο σερβίρισμα