Σχεδόν πάντα, όταν προτείνω μια καινούργια συνταγή στα διαιτολόγια των πελατών μου την δοκιμάζω πρώτα
Την προσαρμόζω στα υλικά και στις ποσότητες ώστε να μην ξεφεύγει σε θερμίδες, ανακαλύπτω με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει καλύτερη και τι πρέπει να προσέξεις στην παρασκευή
Σχεδόν…κάποιες φορές, απλά εμπιστεύομαι τόσο την πηγή της συνταγής ώστε την προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη
Όπως και σε αυτή την περίπτωση με την ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι και αβοκάντο της madameginger
Σε μια μόνο κουταλιά θα νιώσεις το βουτυρένιο αβοκάντο, την γήινη γεύση του ταχινιού και κάθε ντοματίνι να σκάει γλυκά στο στόμα σου
Μπορείς να ερωτευθείς ελεύθερα
Αυτή η σαλάτα είναι vegan, νηστίσιμη, είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και ω6 λιπαρά
Είναι εύκολη και χορταστική, χωρίς πολλές θερμίδες, είναι αυτό που χρειαζόσουν για να αρχίσεις να τρως επιτέλους όσπρια
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
- 250 γρ. ρεβίθια ξερά, μουλιασμένα για 8-12 ώρες
- 5-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 μικρό αγγουράκι, κομμένο σε κυβάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 αβοκάντο
Για την σος
- ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 40 ml νερό & επιπλέον, εάν χρειαστεί
- αλάτι & πιπέρι
Πώς θα την φτιάξεις:
- Βράζεις τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται. Τα στραγγίζεις, τα ξεπλένεις ελαφρώς και τα αφήνεις να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά (μπορείς να τα βράσεις και να τα έχεις έτοιμα από το προηγούμενο βράδυ)
- Για να φτιάξεις την σος, βάζεις όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να αποκτήσουν μια ρευστή υφή. Εάν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο νερό και ξαναχτυπάς
- Περιχύνεις την σως στα ρεβίθια και ανακατεύεις καλά
- Σερβίρεις με αβοκάντο σε κυβάκια (που θα κόψεις λίγο πριν, για να μην αλλοιωθεί το χρώμα τους) και αλάτι-πιπέρι
Καλή Απόλαυση!