Τα τρουφάκια με μανταρίνι της σημερινής συνταγής υπάρχουν πάντα στο σπίτι τον Χειμώνα.
Κάνουν την εμφάνισή τους στις γιορτές και ύστερα, όσο η μανταρινιά δίνει καρπούς, φτιάχνουμε συνέχεια.
Είναι το πιο αρωματικό τρουφάκι που θα δοκιμάσεις.
Το εντυπωσιακό με αυτό το γλυκό είναι ότι φτιάχνεται με τις φλούδες από το μανταρίνι. Που σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε ένα υλικό που, υπό άλλες συνθήκες, θα το πετούσαμε.
Άλλο ένα zero waste γλυκό μετά την γαλατόπιτα και το ρυζόγαλο με το γάλα που πρόκειται να λήξει.
Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά για να τα φτιάξεις. Είναι vegan και πολύ υγιεινά καθώς περιέχουν κυρίως φλούδες φρούτου και αμύγδαλα.
Όσα μανταρίνια περισσέψουν είτε τα απολαμβάνεις φρέσκα στην φρουτοσαλάτα σου είτε τα κάνεις αρωματική μανταρινάδα (δες εδώ την συνταγή😍)

Υλικά για 45 μικρά τρουφάκια με μανταρίνι:
- 13 μανταρίνια (κατά προτίμηση Χιώτικα γιατί είναι πολύ αρωματικά)
- 250γρ αμύγδαλα ψίχα (είτε έτοιμα καθαρισμένα , είτε αμύγδαλα που θα βράσεις και θα αφαιρέσεις την φλούδα τους)
- 250γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ.σούπας χυμό μανταρινιού

Πως θα τα φτιάξεις:
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια. Όταν αρχίσει ο βρασμός, αδειάζουμε το πρώτο νερό (για να φύγει η πικρή γεύση) και ύστερα ξαναβράζουμε μέχρι να είναι αρκετά μαλακά ώστε να τρώγονται.
- Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε είτε στο μπλέντερ είτε με ένα μαχαίρι σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια.
- Στη συνέχεια αλέθουμε στο μπλέντερ και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, χωρίς νερό, προσθέτω: τις αλεσμένες φλούδες, την ζάχαρη άχνη, την σκόνη από αμύγδαλα και τον χυμό μανταρινιού.
- Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θέλει συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει.
- Όταν το μίγμα δέσει τόσο, ώστε να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας (περίπου 10-15 λεπτά) το αποσύρω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
- Τέλος, πλάθω μικρά μπαλάκια με το χέρι μου ώστε να σχηματιστούν τα τρουφάκια.
Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και 1 μήνα.

Τρουφάκια με μανταρίνι
Ingredients
- 13 μανταρίνια (κατά προτίμηση Χιώτικα γιατί είναι πολύ αρωματικά)
- 250 γρ αμύγδαλα ψίχα (είτε έτοιμα καθαρισμένα , είτε αμύγδαλα που θα βράσεις και θα αφαιρέσεις την φλούδα τους)
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας χυμό μανταρινιού
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια. Όταν αρχίσει ο βρασμός, αδειάζουμε το πρώτο νερό (για να φύγει η πικρή γεύση) και ύστερα ξαναβράζουμε μέχρι να είναι αρκετά μαλακά ώστε να τρώγονται.
- Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε είτε στο μπλέντερ είτε με ένα μαχαίρι σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια.
- Στη συνέχεια αλέθουμε στο μπλέντερ και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, χωρίς νερό, προσθέτω: τις αλεσμένες φλούδες, την ζάχαρη άχνη, την σκόνη από αμύγδαλα και τον χυμό μανταρινιού.
- Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνέχεια το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θέλει συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει.
- Όταν το μίγμα δέσει τόσο, ώστε να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας (περίπου 10-15 λεπτά) το αποσύρω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
- Τέλος, πλάθω μικρά μπαλάκια με το χέρι μου ώστε να σχηματιστούν τα τρουφάκια.
- Αν θέλεις να δώσεις μια άλλη γεύση μπορείς να τα πασπαλίσεις με ινδοκάρυδο.Αν πάλι σου αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι, μπορείς να βουτήξεις κάθε τρουφάκι σε λιωμένη κουβερτούρα και να το αφήσεις να παγώσει για να σχηματιστεί ένα σοκολατάκι.
Notes
Όπως κι αν επιλέξεις να φτιάξεις τα τρουφάκια σου εύχομαι να σου αρέσουν και να τα απολαύσεις.
Αν δοκιμάσεις την συνταγή ανέβασε story και κάνε tag το @geonutrition.
Το καλό φαγητό είναι για να το μοιραζόμαστε 😉
Λόγο αλλεργίας στα αμύγδαλα
Μπορώ να βάλω φουντούκια η καρύδια ;;;;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει με άλλο ξηρό καρπο αυτή την συνταγή για να σας πω με σιγουριά. Ίσως με τα καρύδια η υφή να ειναι κοντά, αλλά η γεύση σίγουρα θα διαφέρει. Προτείνω να δοκιμάσετε σε μικρή ποσότητα αρχικά.