Η τελευταία συνταγή της φετινής σεζόν είναι μια τάρτα σοκολάτας υπερπαραγωγή, γιατί τέτοια ήταν και η σεζόν που μας πέρασε.
Καραντίνες, μάσκες, παράλογα κυβερνητικά μέτρα, εμβόλια…χαμός.
Κάποιοι επέλεξαν να είναι όσο πιο παραγωγικοί μπορούσαν αυτή την περίοδο, άλλοι να συνεχίσουν όσο μπορούσαν την ρουτίνα τους και άλλοι να καταφέρουν απλώς να επιβιώσουν. Νομίζω οι περισσότεροι μάλλον περάσαμε από όλες αυτές τις φάσεις…αρκετές φορές.
Και σιγά σιγά Καλοκαίριασε και γυρίσαμε στα παλιά (και εδώ ελπίζουμε να μείνουμε).
Μέχρι να αφήσεις την πόλη πίσω σου και να βρεθείς σε μια ξαπλώστρα κάτω από τον ήλιο, σου προτείνω την συνταγή που θα σε δροσίσει και θα σε γλυκάνει.
Τάρτα σοκολάτας με ζουμερά φρούτα.
Είναι ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή της.
Υλικά για την βάση:
- 200γρ μπισκότα τύπου Digestive (περίπου 1 πακέτο)
- 100γρ λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο, αλλά θα έχει έντονη γεύση ελαιολάδου στο αποτέλεσμα)
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Υλικά για την σοκολατένια γέμιση:
- 400ml (1 κονσέρβα) γάλα καρύδας
- 120ml παγωμένο νερό
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 1 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 1/2 κουτ. γλυκού τζίνζτερ
Υλικά για τον στολισμό:
- τριμμένη καρύδα (ή flakes καρύδας)
- κόκκινα κατεψυγμένα φρούτα
- κεράσια
- μύρτιλα
- mix ξηρών καρπών
Εκτέλεση:
Για την βάση:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πιο εύπλαστο το μίγμα.
- Απλώνουμε σε ένα τσέρκι ή σκεύος για τάρτες ή οπουδήποτε αλλού μας βολεύει. Αυτό το μίγμα θα φτάσει για περίπου 20 εκ. βάση. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια “φωλιά” για να ρίξουμε μετά μέσα την κρέμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο.
Για την γέμιση:
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το σύρμα το νερό με το κορν φλάουρ.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το νερό με το κορν φλάουρ, το τζίνζτερ, το μέλι και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 15′).
- Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά γεμίζουμε την βάση και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε φρούτα, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μας αρέσει γευστικά
Τάρτα σοκολάτας με φρούτα
Ingredients
Για την μπισκοτένια βάση
- 200 γρ μπισκότα τύπου Digestive (περίπου 1 πακέτο)
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο, αλλά θα έχει έντονη γεύση ελαιολάδου στο αποτέλεσμα)
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Για την γέμιση
- 400 ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
- 120 ml παγωμένο νερό
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 1 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 1/2 κουτ. γλυκού τζίνζτερ
Για τον στολισμό
- τριμμένη καρύδα (ή flakes καρύδας)
- κόκκινα κατεψυγμένα φρούτα
- κεράσια
- μύρτιλα
- mix ξηρών καρπών
Instructions
Για την μπισκοτένια βάση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πιο εύπλαστο το μίγμα.
- Απλώνουμε σε ένα τσέρκι ή σκεύος για τάρτες ή οπουδήποτε αλλού μας βολεύει. Αυτό το μίγμα θα φτάσει για περίπου 20 εκ. βάση.
- Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια "φωλιά" για να ρίξουμε μετά μέσα την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Για την γέμιση
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το σύρμα το νερό με το κορν φλάουρ.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το νερό με το κορν φλάουρ, το τζίνζτερ, το μέλι και το κακάο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 15'). Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά γεμίζουμε την βάση και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε φρούτα, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μας αρέσει γευστικά
Notes
Σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα ό,τι κι αν κάνεις
Καλό Καλοκαίρι!