Φτιάξαμε μαζί παγωτό μόνο με 2 υλικά και ελάχιστες θερμίδες. Τώρα ήρθε η στιγμή για την πιο νόστιμη σπιτική γρανίτα νεκταρίνι που έχεις δοκιμάσει.
Jump to RecipeΠόσες φορές έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου (ή έξω από αυτό) φρούτα που ωρίμασαν και οριακά θα αρχίσουν να χαλάνε;
Δεν χρειάζεται να πετάξεις τίποτα. Όπως έχουμε πει, προσπαθούμε να μειώσουμε την σπατάλη φαγητού.
Μπορείς να εκμεταλλευτείς τα ώριμα φρούτα και την φυσική τους γλύκα για να φτιάξεις μια υγιεινή γρανίτα.
Χωρίς ζάχαρη ή άλλη γλυκαντική ουσία, με τις θερμίδες και τις βιταμίνες ενός φρούτου
Yλικά για την σπιτική γρανίτα:
- 2 νεκταρίνια ώριμα (ή ροδάκινα ή βερίκοκα)
Μέθοδος παρασκευής:
Το ιδανικό θα ήταν να έχεις σκεύη για ατομικά παγωτάκια (όπως στην φωτογραφία). Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πλαστικό ποτηράκι στο οποίο θα στηρίξεις ένα κουταλάκι ή ξυλάκι.
- Πλένεις και ψιλοκόβεις τα φρούτα. Σου προτείνω να αφήσεις την φλούδα, για extra φυτικές ίνες.
- Ρίχνεις τα φρούτα στο μίξερ. Στο σημείο αυτό μπορείς να προσθέσεις 2 κ.γλυκού ζάχαρη αν θέλεις να γίνει πιο γλυκό.
- Αδειάζεις το μείγμα στις θήκες και το βάζεις στην κατάψυξη.
Γρανίτα νεκταρίνι
Ingredients
- 2 νεκταρίνια ώριμα (ή ροδάκινα ή βερίκοκα)
- ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)
Instructions
- Πλένεις και ψιλοκόβεις τα φρούτα. Σου προτείνω να αφήσεις την φλούδα, για extra φυτικές ίνες.
- Ρίχνεις τα φρούτα στο μίξερ. Στο σημείο αυτό μπορείς να προσθέσεις 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη αν θέλεις να γίνει πιο γλυκό.
- Αδειάζεις το μείγμα στις θήκες και το βάζεις στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει καλά.
Καλή Απόλαυση!