Σπιτική γρανίτα νεκταρίνι

Φτιάξαμε μαζί παγωτό μόνο με 2 υλικά και ελάχιστες θερμίδες. Τώρα ήρθε η στιγμή για την πιο νόστιμη σπιτική γρανίτα νεκταρίνι που έχεις δοκιμάσει.

Jump to Recipe

Πόσες φορές έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου (ή έξω από αυτό) φρούτα που ωρίμασαν και οριακά θα αρχίσουν να χαλάνε;

Δεν χρειάζεται να πετάξεις τίποτα. Όπως έχουμε πει, προσπαθούμε να μειώσουμε την σπατάλη φαγητού.

Μπορείς να εκμεταλλευτείς τα ώριμα φρούτα και την φυσική τους γλύκα για να φτιάξεις μια υγιεινή γρανίτα.

Χωρίς ζάχαρη ή άλλη γλυκαντική ουσία, με τις θερμίδες και τις βιταμίνες ενός φρούτου

 

σπιτικη-γρανιτα-νεκταρινι-geonutrition

 

Yλικά για την σπιτική γρανίτα:

  • 2 νεκταρίνια ώριμα (ή ροδάκινα ή βερίκοκα)

Σπιτική γρανίτα λεμόνι
Check out this recipe
spitiki-granita-lemoni-geonutrition

 

Μέθοδος παρασκευής:

Το ιδανικό θα ήταν να έχεις σκεύη για ατομικά παγωτάκια (όπως στην φωτογραφία). Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πλαστικό ποτηράκι στο οποίο θα στηρίξεις ένα κουταλάκι ή ξυλάκι.

  1. Πλένεις και ψιλοκόβεις τα φρούτα. Σου προτείνω να αφήσεις την φλούδα, για extra φυτικές ίνες.
  2. Ρίχνεις τα φρούτα στο μίξερ. Στο σημείο αυτό μπορείς να προσθέσεις 2 κ.γλυκού ζάχαρη αν θέλεις να γίνει πιο γλυκό.
  3. Αδειάζεις το μείγμα στις θήκες και το βάζεις στην κατάψυξη.

 

 

Γρανίτα νεκταρίνι

Prep Time 3 hours
Course Dessert
Servings 4

Ingredients
  

  • 2 νεκταρίνια ώριμα (ή ροδάκινα ή βερίκοκα)
  • ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι (προαιρετικά)

Instructions
 

  • Πλένεις και ψιλοκόβεις τα φρούτα. Σου προτείνω να αφήσεις την φλούδα, για extra φυτικές ίνες.
  • Ρίχνεις τα φρούτα στο μίξερ. Στο σημείο αυτό μπορείς να προσθέσεις 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη αν θέλεις να γίνει πιο γλυκό.
  • Αδειάζεις το μείγμα στις θήκες και το βάζεις στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει καλά.
Keyword γρανίτα

 

 

Καλή Απόλαυση!  

 

@geonutrition

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating