Αυτή η συνταγή για εύκολα σπανακοπιτάκια χωρίς φύλλο θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ στο γραφείο ή το σχολείο του παιδιού.
Φτιάχνονται γρήγορα, με λίγα υλικά και είναι πραγματικά πεντανόστιμα. Εννοείται βάζεις φέτα αν θέλεις να γίνει γνήσιο σπανακοτυροπιτάκι.
Jump to Recipe
Μια μερίδα είναι δύο περίπου σπανακοπιτάκια. Ένας συνδυασμός που θα αυξήσει τον κορεσμό σου είναι να τα συνοδεύσεις με λίγα ντοματίνια ή αγγουράκια. Έτοιμο και το ελαφρύ βραδινό σου.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:
Υλικά για 9 σπανακοπιτάκια:
- 1/4 φλιτζανιού λάδι
- 1 αυγό
- 2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι
- 1 μπολάκι ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 2 κομματάκια φέτα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες παρασκευής για τα σπανκοπιτάκια:
- Ανακατεύουμε τα υλικά με την σειρά που είναι γραμμένα. Πρώτα το λάδι με το αυγό, ύστερα το γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι, τα μπαχαρικά και την φέτα. Τέλος, ρίχνουμε και το αλεύρι για να δημιουργηθεί η ζύμη.
- Πλάθουμε μικρά στρογγυλά πιτάκια. Ψήνουμε για 25-30’ στους 180 βαθμούς.
Σπανακοπιτάκια χωρίς φύλλο
Ingredients
- 1/4 φλιτζάνι των 240ml λάδι
- 1 αυγό
- 2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι
- 1 μπολάκι ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 2 κομματάκια φέτα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι των 240ml αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Instructions
- Ανακατεύουμε τα υλικά με την σειρά που είναι γραμμένα. Πρώτα το λάδι με το αυγό, ύστερα το γιαούρτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι, τα μπαχαρικά και την φέτα.
- Τέλος, ρίχνουμε και το αλεύρι για να δημιουργηθεί η ζύμη.
- Πλάθουμε μικρά στρογγυλά πιτάκια. Ψήνουμε για 25-30’ στους 180 βαθμούς.
Αν δοκίμασες την συνταγή εννοείται να μας βάλεις ετικέτα στα stories σου @geonutrition