Συνταγή με μανιτάρια κάρυ σε γάλα καρύδας

μανιτάρια-κάρυ

Οι συνταγές με μανιτάρια έχουν την τιμητική τους σε αυτό εδώ το blog. Μανιτάρια stir fry, μανιτάρια μεθυσμένα τηγανιά, μανιτάρια με σκορδάκι στον φούρνο, σε open toast και σήμερα το πάμε ένα βήμα παραπέρα με αυτή την εξωτική συνταγή μανιτάρια με κάρυ σε γάλα καρύδας.

 

Jump to Recipe

 

Είναι ένα γευστικό mix πολύ ιδιαίτερο καθώς η γήινη γεύση των μανιταριών συνδυάζεται υπέροχα με την σπιρτάδα των μπαχαρικών και σβήνει με το γάλα καρύδας, που αν και δεν έχουμε συνηθίσει στην Μεσογειακή κουζίνα, είναι πολύ πολύ γευστικό στα φαγητά.

Συνδυάζεται τέλεια με ρύζι basmati, ψημένο ψωμάκι ή αραβική πίτα.

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από την Άννα Χαλικιά. Μπορείτε να βρείτε την original εδώ:  https://www.annachalikia.com/blog/mushroomcurry

 

Πάμε να ξεκινήσουμε;

 

Stir fry με μπρόκολο και μανιτάρια
Check out this recipe

 

Υλικά για 4 μερίδες μανιτάρια με κάρυ

  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια λευκά κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • πράσο, σε φέτες
  • καρότο σε φέτες
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή τριμμένη
  • αλατοπίπερο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα

 

Μπορούμε σε αυτό το σημείο να βράσουμε και ρύζι basmati ή να το συνοδεύσουμε με πιτούλες

 

manitaria-sintagi

 

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά ακόμα λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κάρυ, το τζίντζερ, τον πελτέ και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε την φωτιά για να σιγοβράσει.
  4. Σερβίρουμε με το συνοδευτικό που έχουμε επιλέξει
μανιτάρια κάρυ

Μανιτάρια κάρυ σε γάλα καρύδας

Prep Time 20 minutes
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια λευκά κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, σε φέτες 
  • 1 καρότο σε φέτες 
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ή τριμμένη
  • αλατοπίπερο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ 
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα (ανακατεύουμε γιατί θα είναι παχύρρευστο στην επιφάνεια)
  • Ρύζι basmati ή αραβική πιτούλα για συνοδευτικό

Instructions
 

  • Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για μερικά ακόμα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, το τζίντζερ, τον πελτέ και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, αλατοπίπερο και χαμηλώνουμε την φωτιά για να σιγοβράσει.
  • Σερβίρουμε με το συνοδευτικό που έχουμε επιλέξει 

Ποια συνταγή με μανιτάρια προτιμάς; Μοιράσου μαζί μας στα σχόλια ή στο @geonutrition

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating