Τυρόπιτα χωρίς φύλλο της γιαγιάς

Σήμερα θα σου δείξω μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με γιαούρτι και δυο, τρία ακόμα υλικά.

Μοιάζει σε ευκολία και νοστιμιά με την γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που έχεις αγαπηθεί πολύ σε αυτό το blog.

Η συνταγή αυτή συνόδευε πάντα τα οικογενειακά μας τραπέζια, τα Χριστουγεννιάτικα, τα Πασχαλινά, τις γιορτές και τα γενέθλια. Είναι εύκολη, ελαφριά και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δεν του αρέσει.

Δοκίμασε να την φτιάξεις ακόμα κι αν δεν το έχεις καθόλου με το μαγείρεμα, θα σε καταπλήξει η ευκολία της. Μπορείς να την συνοδεύσεις με λίγο μέλι και μπόλικο σουσάμι (που εγώ δεν είχα γι’ αυτό και δεν θα δεις στις φωτογραφίες).

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Check out this recipe
galatopita-geonutrition

 

Υλικά για 8-10 κομμάτια τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
  • 1/3 του φλιτζανιού λάδι
  • 200γραμμάρια φέτα
  • αλατοπίπερο, αποξηραμένο δυόσμο
  • σουσάμι και μαύρο σουσάμι

 

tiropita-xoris-filo

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε, με ένα σύρμα, με το λάδι.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο.
  3. Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε την φέτα (αφού την έχουμε κάνει τρίμματα με το πιρούνι)
  4. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα λαδωμένο ταψάκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  5. Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα. Για να δούμε αν έγινε παρατηρούμε αν ρόδισε η επιφάνεια. Θέλουμε, βάζοντας ένα μαχαίρι στην τυρόπιτα να βγαίνει χωρίς να έχουν κολλήσει υπολείμματα. Αυτό σημαίνει οτι το εσωτερικό της είναι ψημένο.

 

tiropita-xoris-filo

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο-Τεμπελοτυρόπιτα

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Appetizer, Side Dish
Servings 10

Ingredients
  

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
  • 3 αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού (240ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν
  • 1/3 φλιτζανιού (240ml) λάδι
  • 1 1/2 φλιτζανιού (240ml) φέτα 200 γραμμάρια
  • αλατοπίπερο, αποξηραμένο δυόσμο, σουσάμι και μαύρο σουσάμι

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε, με ένα σύρμα, με το λάδι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε την φέτα (αφού την έχουμε κάνει τρίμματα με το πιρούνι).
  • Ρίχνουμε το μίγμα μας σε ένα λαδωμένο ταψάκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα. Για να δούμε αν έγινε παρατηρούμε αν ρόδισε η επιφάνεια.

Notes

Θέλουμε, βάζοντας ένα μαχαίρι στην τυρόπιτα, να βγαίνει χωρίς να έχουν κολλήσει υπολείμματα. Αυτό σημαίνει ότι το εσωτερικό της είναι ψημένο.
Keyword τυρόπιτα

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating