Γαλατόπιτα της γιαγιάς

Η μυρωδιά της κανέλας και της κρέμας που σιγοψήνεται είναι για εμένα η μυρωδιά του σπιτιού της γιαγιάς μου

Κάθε απόγευμα, μετά τον μεσημεριανό της ύπνο, έβαζε ένα κομμάτι γαλατόπιτα με φρέσκια κανέλα μαζί με φρεσκοψημένο καφέ από ρεβίθι

 

Στα χωριά δεν σπαταλούν ποτέ φαγητό

Όταν το γάλα στο ψυγείο κόντευε να λήξει αυτή η συνταγή της έλυνε τα χέρια

Αυτή την νοσταλγική συνταγή θα σου δείξω σήμερα

Για ένα μικρό ταψάκι γαλατόπιτα θα χρειαστείς:

  • 4 αυγά
  • 3 1/2  ποτήρια γάλα (μπορείς να αξιοποιήσεις και αυτό που έληξε πρόσφατα, είναι ασφαλές αφού ψήνεται)
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

γαλατόπιτα-geonutrition

Πώς θα την φτιάξεις:

  1. Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύεις μέχρι να δέσει η κρέμα (θέλει λίγη υπομονή στο ανακάτεμα)
  2. Χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις στην κρέμα, συνεχίζεις να ανακατεύεις
  3. Όταν η κρέμα έχει δέσει και όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί την ρίχνεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί καλά βουτυρωμένο
  4. Ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα

 

Το μυστικό της γιαγιάς για να καταλάβεις ότι ψήθηκε είναι η δοκιμή με το μαχαίρι

Πρέπει όταν βάζεις κάθετα το μαχαίρι στην γαλατόπιτα να μην κολλάει επάνω στην επιφάνειά του η κρέμα

Όταν το βγάζεις στεγνό σημαίνει ότι είναι έτοιμη

 

Σερβίρισε την με αρκετή κανέλα

 

 

Καλή Απόλαυση!

 

 

3 Comments Add yours

  1. onmybookself says:

    πολύ ωραία και εύκολη συνταγή! θα την δοκιμάσω κι εγώ σήμερα κιόλας!!!

    Liked by 1 person

    1. Geonutrition says:

      Φαίνεται πολύ ωραία! Να κάτι καινούργιο και νόστιμο για να δοκιμάσουμε 🙂

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s