Συνταγή για bagel με 3 υλικά. Βασικά, 2 και κάτι ψιλά. Τόσο εύκολο και απλό είναι αυτό το bagel.
Αλήθεια τι είναι το bagel;
Εντάξει το έχουμε δει σε hipster μαγαζιά να σερβίρεται ως brunch με σολομό και τυρί φιλαδέλφεια. Αλλά το bagel είναι πολύ πιο απλό, ταπεινό και με μακριά ιστορία.
Η ιστορία του…
Το αρτοπαρασκεύασμα αυτό ξεκίνησε από τις οικογένειες Εβραίων στην Πολωνία αν και υπάρχουν φήμες που το τοποθετούν πρώτα στην Γερμανία. Παραδοσιακά φτιάχνεται με μαγιά, αλεύρι, αλάτι και νερό και πασπαλίζεται με παπαρουνόσπορο και σουσάμι. Λένε ότι το πρόσφεραν σαν δώρο στις ετοιμόγεννες εκείνης της εποχής.
Τα κλασσικά bagel πρώτα ζυμώνονται, μετά βράζονται και μετά ψήνονται.
Ωστόσο στην καθημερινότητά μας δεν έχουμε και πολύ χρόνο για τέτοιες διαδικασίες. Γι’ αυτό και σου παρουσιάζω την σημερινή συνταγή Bagel με 3 υλικά, ελάχιστη προετοιμασία και μόνο ένα 20λεπτάκι ψήσιμο.
Ιδέες συνδυασμών:
Μπορείς να το συνδυάσεις αντικειμενικά με ό,τι φαντάζεσαι.
Μπανάνα-φυστικοβούτυρο (όπως και εγώ σε αυτή την συνταγή), τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά ή χούμους, σπρεντ αβοκάντου και αυγό ή ακόμα και να συνδυάσεις γλυκό και αλμυρό όπως ας πούμε μαρμελάδα-τυρί κρέμα (bagel cheesecake…δεν περιγράφω άλλο).
Όπως και αν επιλέξεις να το φτιάξεις είναι νόστιμο, εύκολο, υγιεινό και πολύ καλύτερη εναλλακτική από το κλασσικό κουλούρι Θεσ/κης, Δεν λέω, ωραίο είναι κι αυτό, αλλά κάπου το βαρέθηκα.
Υλικά για 2 μέτρια bagels:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- bonus συστατικό: μίγμα από ότι σπόρους και μπαχαρικά θέλεις να προσθέσεις (παπαρουνόσπορο, σουσάμι, chia ή hemp seeds, κολοκυθόσπορο, χοντρό αλάτι κ.α.)
Παρασκευή:
- Σε ένα μπολ προσθέτεις το αλεύρι, το γιαούρτι και το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε πρώτα με ένα πιρούνι και μετά με το χέρι. Θέλουμε σταδιακά να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν είναι πολύ ξερή προσθέτουμε κι άλλο γιαούρτι.
- Την χωρίζουμε στην μέση και δημιουργούμε δυο μικρά μπαλάκια.
- Στο καθένα δημιουργούμε με τον αντίχειρά μας μια τρύπα στην μέση.
- Πασπαλίζουμε με το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 20 λεπτά.
Ένας αγαπημένος μου συνδυασμός είναι με φυστικοβούτυρο και μπανάνα!
Bagel με 3 υλικά
Ingredients
- 1 φλιτζάνι των 250ml αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- bonus συστατικό μίγμα από παπαρουνόσπορο, σουσάμι, chia ή hemp seeds, κολοκυθόσπορο, χοντρό αλάτι κ.α.
Instructions
- Σε ένα μπολ προσθέτεις το αλεύρι, το γιαούρτι και το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε πρώτα με ένα πιρούνι και μετά με το χέρι.
- Θέλουμε σταδιακά να σχηματιστεί μια ζύμη. Αν είναι πολύ ξερή προσθέτουμε κι άλλο γιαούρτι.
- Την χωρίζουμε στην μέση και δημιουργούμε δυο μικρά μπαλάκια.
- Στο καθένα δημιουργούμε με τον αντίχειρά μας μια τρύπα στην μέση.
- Πασπαλίζουμε με το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 με 25 λεπτά.
Έφτιαξες τα bagels με 3 υλικά; Πως τα συνδύασες; Περιμένουμε τις ιδέες σου στα σχόλια