Το αγαπημένο μας κραμπλ σε μορφή μπάρας και φραουλένια γεύση…..πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε!
Jump to Recipe
Έχω δοκιμάσει το crumble μόνο με μήλο και κυδώνι και είναι από τα αγαπημένα μου Χειμερινά γλυκά.
Πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την συνταγή για ανοιξιάτικο crumble με φράουλες.
Με κάποιες μικροαλλαγές στην ζύμη τελικά το crumble μπορεί να μετατραπεί και σε μπάρες.
Θα σου πρότεινα να τις δοκιμάσεις, με όποιο τρόπο θες, είτε crumble είτε ως μπάρες φράουλας
Περιέχει βέβαια αρκετό βούτυρο (η μαργαρίνη), οπότε θέλει λιγάκι προσοχή στην ποσότητα 😉
Τι θα χρειαστείς για 16 μπάρες κραμπλ
- 1 φλιτζάνι βρώμη (ολόκληρη κι όχι πίτουρο βρώμης)
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1/4 κ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- μια πρέζα αλάτι
- 6 κ.σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο)
Για την γέμιση:
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες
- 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού και ξύσμα από το μισό λεμόνι
- 1 κ.σούπας αλεύρι
- 1 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
Ωμοφαγικά Brownies με φράουλες
Check out this recipe
Εκτέλεση για τις μπάρες κραμπλ
Για το κραμπλ:
- Σε ένα μπολ ρίξε την βρώμη, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ginger, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι να σχηματίζονται χοντρά τρίμματα.
- Κράτα στην άκρη μισό φλιτζάνι από το crumble και άπλωσε το υπόλοιπο πιέζοντας το μέσα σε ένα σκεύος με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς το crrumble για 15 με 20 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση με τις φράουλες
Για την γέμιση:
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά. Σταδιακά οι φράουλες θα λιώνουν και θα σχηματίζεται ένα είδος μαρμελάδας.
- Όταν το crumble βγει από τον φούρνο, περιχύνουμε το μείγμα από φράουλες, και από πάνω πασπαλίζουμε με το crumble που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Ξαναβάζουμε τις μπάρες στον φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
- Μπορούν να διατηρηθούν και στο ψυγείο μια εβδομάδα.
Μπάρες κραμπλ φράουλας
Ingredients
- 1 φλιτζάνι (των 250ml) βρώμη (ολόκληρη κι όχι πίτουρο βρώμης)
- 3/4 φλιτζανιού (των 250ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού (των 250ml) μαύρη ζάχαρη
- 1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- μια πρέζα αλάτι
- 6 κουτ. σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο)
Για την φραουλένια γέμιση
- 2 φλιτζάνια (των 250ml) ψιλοκομμένες φράουλες
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και ξύσμα από το μισό λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Instructions
- Σε ένα μπολ ρίξε την βρώμη, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ginger, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι να σχηματίζονται χοντρά τρίμματα.
- Κράτα στην άκρη μισό φλιτζάνι από το crumble και άπλωσε το υπόλοιπο πιέζοντας το μέσα σε ένα σκεύος με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς το crrumble για 15 με 20 λεπτά.
Για την γέμιση
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά. Σταδιακά οι φράουλες θα λιώνουν και θα σχηματίζεται ένα είδος μαρμελάδας.
- Όταν το crumble βγει από τον φούρνο, περιχύνουμε το μείγμα από φράουλες, και από πάνω πασπαλίζουμε με το crumble που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Ξαναβάζουμε τις μπάρες στον φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Notes
Μπορούν να διατηρηθούν και στο ψυγείο μια εβδομάδα.
Και μην ξεχνάς, αν φτιάξεις τις φραουλένιες μπα΄ρες, περιμένουμε την συνταγή σου φωτογραφία στο @geonutrition
Καλή Απόλαυση!