Μπάρες κραμπλ με φράουλες

Jump to Recipe

 

Έχω δοκιμάσει το crumble μόνο με μήλο και κυδώνι και είναι από τα αγαπημένα μου Χειμερινά γλυκά.

Πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την συνταγή για Ανοιξιάτικο crumble με φράουλες.

Με κάποιες μικροαλλαγές στην ζύμη τελικά το crumble μπορεί να μετατραπεί και σε μπάρες

Θα σου πρότεινα να τις δοκιμάσεις, με όποιο τρόπο θες, είτε crumble είτε ως μπάρες φράουλας

Περιέχει βέβαια αρκετό βούτυρο (η μαργαρίνη), οπότε θέλει λιγάκι προσοχή στην ποσότητα 😉

μπάρες-crumble-φραουλα-geonutrition

 

Τι θα χρειαστείς για 16 μπάρες:

  • 1 φλιτζάνι βρώμη (ολόκληρη κι όχι πίτουρο βρώμης)
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 κ.γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 6 κ.σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο)

Για την γέμιση:

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού και ξύσμα από το μισό λεμόνι
  • 1 κ.σούπας αλεύρι
  • 1 κ.σούπας ζάχαρη άχνη

Ωμοφαγικά Brownies με φράουλες
Check out this recipe
brownies-omofagika-vegan-geonutrition

 

 

Εκτέλεση:

Για το crumble:

  1. Σε ένα μπολ ρίξε την βρώμη, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ginger, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι να σχηματίζονται χοντρά τρίμματα.
  2. Κράτα στην άκρη μισό φλιτζάνι από το crumble και άπλωσε το υπόλοιπο πιέζοντας το μέσα σε ένα σκεύος με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς το crrumble για 15 με 20 λεπτά.

 

Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση με τις φράουλες

Για την γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά. Σταδιακά οι φράουλες θα λιώνουν και θα σχηματίζεται ένα είδος μαρμελάδας.
  2. Όταν το crumble βγει από τον φούρνο, περιχύνουμε το μείγμα από φράουλες, και από πάνω πασπαλίζουμε με το crumble που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
  3. Ξαναβάζουμε τις μπάρες στον φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
  4. Μπορούν να διατηρηθούν και στο ψυγείο μια εβδομάδα.

 

Μπάρες crumble φράουλας

Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Course Dessert
Servings 16

Ingredients
  

  • 1 φλιτζάνι (των 250ml) βρώμη (ολόκληρη κι όχι πίτουρο βρώμης)
  • 3/4 φλιτζανιού (των 250ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού (των 250ml) μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 6 κουτ. σούπας μαργαρίνη (ή βούτυρο)

Για την φραουλένια γέμιση

  • 2 φλιτζάνια (των 250ml) ψιλοκομμένες φράουλες
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και ξύσμα από το μισό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ ρίξε την βρώμη, το αλεύρι, την ζάχαρη, το ginger, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακάτεψε με τα χέρια σου μέχρι να σχηματίζονται χοντρά τρίμματα.
  • Κράτα στην άκρη μισό φλιτζάνι από το crumble και άπλωσε το υπόλοιπο πιέζοντας το μέσα σε ένα σκεύος με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς το crrumble για 15 με 20 λεπτά.

Για την γέμιση

  • Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά. Σταδιακά οι φράουλες θα λιώνουν και θα σχηματίζεται ένα είδος μαρμελάδας.
  • Όταν το crumble βγει από τον φούρνο, περιχύνουμε το μείγμα από φράουλες, και από πάνω πασπαλίζουμε με το crumble που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
  • Ξαναβάζουμε τις μπάρες στον φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.

Notes

Μπορούν να διατηρηθούν και στο ψυγείο μια εβδομάδα.
Keyword φράουλες

 

Καλή Απόλαυση!

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating