Μέχρι να αφήσεις την πόλη πίσω σου και να βρεθείς σε μια ξαπλώστρα κάτω από τον ήλιο, σου προτείνω την συνταγή που θα σε δροσίσει και θα σε γλυκάνει: τάρτα σοκολάτας με ζουμερά φρούτα, καρπούς και τριμμένη καρύδα.
Είναι ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή της.
Υλικά για την βάση:
200γρ μπισκότα τύπου Digestive (περίπου 1 πακέτο)
100γρ λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο, αλλά θα έχει έντονη γεύση ελαιολάδου στο αποτέλεσμα)
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Φωλίτσες με γιαούρτι και φρούτα
Check out this recipe

Υλικά για την σοκολατένια γέμιση:
- 400ml (1 κονσέρβα) γάλα καρύδας
- 120ml παγωμένο νερό
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 1 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 1/2 κουτ. γλυκού τζίνζτερ
Υλικά για τον στολισμό στην τάρτα σοκολάτας:
- τριμμένη καρύδα (ή flakes καρύδας)
- κόκκινα κατεψυγμένα φρούτα
- κεράσια
- μύρτιλα
- mix ξηρών καρπών
Εκτέλεση:
Για την βάση:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πιο εύπλαστο το μίγμα.
- Απλώνουμε σε ένα τσέρκι ή σκεύος για τάρτες ή οπουδήποτε αλλού μας βολεύει. Αυτό το μίγμα θα φτάσει για περίπου 20 εκ. βάση. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια “φωλιά” για να ρίξουμε μετά μέσα την κρέμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο.
Για την γέμιση:
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το σύρμα το νερό με το κορν φλάουρ.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το νερό με το κορν φλάουρ, το τζίνζτερ, το μέλι και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 15′).
- Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά γεμίζουμε την βάση και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε φρούτα, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μας αρέσει γευστικά

Τάρτα σοκολάτας με φρούτα
Ingredients
Για την μπισκοτένια βάση
- 200 γρ μπισκότα τύπου Digestive (περίπου 1 πακέτο)
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο, αλλά θα έχει έντονη γεύση ελαιολάδου στο αποτέλεσμα)
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Για την γέμιση
- 400 ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
- 120 ml παγωμένο νερό
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 1 1/2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 1/2 κουτ. γλυκού τζίνζτερ
Για τον στολισμό
- τριμμένη καρύδα (ή flakes καρύδας)
- κόκκινα κατεψυγμένα φρούτα
- κεράσια
- μύρτιλα
- mix ξηρών καρπών
Instructions
Για την μπισκοτένια βάση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πιο εύπλαστο το μίγμα.
- Απλώνουμε σε ένα τσέρκι ή σκεύος για τάρτες ή οπουδήποτε αλλού μας βολεύει. Αυτό το μίγμα θα φτάσει για περίπου 20 εκ. βάση.
- Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια "φωλιά" για να ρίξουμε μετά μέσα την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Για την γέμιση
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το σύρμα το νερό με το κορν φλάουρ.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το γάλα καρύδας, το νερό με το κορν φλάουρ, το τζίνζτερ, το μέλι και το κακάο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 15'). Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά γεμίζουμε την βάση και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε φρούτα, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο μας αρέσει γευστικά
Notes
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.....αλλά ποιον κοροϊδεύω, δεν έφτασε καν τις 2 στο δικό μου σπίτι.
Σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα ό,τι κι αν κάνεις
Καλό Καλοκαίρι!





