Λίγο που είναι της μόδας, λίγο που δεν είναι πια καιρός για ζεστά porridge… είπα να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω γκρανόλα.
Είναι η καλύτερη εναλλακτική των έτοιμων δημητριακών τύπου grabola ή musli, που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικών.
Αυτή η granola είναι πολύ απλή, υγιεινή και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θες με τα υλικά.
Υλικά για ένα βαζάκι (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (όχι σταφίδες, γιατί καίγονται εύκολα)
- 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας (ή μπορείς να τρίψεις ένα τετράγωνο)
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
Πώς θα την φτιάξεις:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
- Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (αν δεις ότι οι άκρες μαυρίζουν, σβήνεις νωρίτερα)

Granola
Ingredients
- 2 φλιτζ. βρώμη
- 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ή καρύδια
- 1/2 φλιτζ. αποξηραμένα φρούτα (όχι σταφίδες, γιατί καίγονται εύκολα)
- 1/2 φλιτζ. κομματάκια κουβερτούρας (ή μπορείς να τρίψεις ένα τετράγωνο)
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
Instructions
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (αν δεις ότι οι άκρες μαυρίζουν, σβήνεις νωρίτερα)
Καλή Απόλαυση!