Λίγο που είναι της μόδας, λίγο που του εμπορίου είναι κυρίως ζάχαρη, είπα να σου δείξω πως να φτιάξει την δική σου σπιτική γκρανόλα, με γεύση κακάο.
Eίναι πολύ απλή, υγιεινή και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θες με τα υλικά.
Jump to Recipe
Υλικά για ένα βαζάκι σπιτική γκρανόλα (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (όχι σταφίδες, γιατί καίγονται εύκολα)
- 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας (ή μπορείς να τρίψεις ένα τετράγωνο)
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
Πώς θα φτιάξεις την δική σου σπιτική γκρανόλα:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
- Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (αν δεις ότι οι άκρες μαυρίζουν, σβήνεις νωρίτερα)

Σπιτική Γκρανόλα κακάο
Ingredients
- 2 φλιτζ. βρώμη
- 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ή καρύδια
- 1/2 φλιτζ. αποξηραμένα φρούτα (όχι σταφίδες, γιατί καίγονται εύκολα)
- 1/2 φλιτζ. κομματάκια κουβερτούρας (ή μπορείς να τρίψεις ένα τετράγωνο)
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
Instructions
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (αν δεις ότι οι άκρες μαυρίζουν, σβήνεις νωρίτερα)
Καλή Απόλαυση!