Σπιτική γκρανόλα με κακάο

Λίγο που είναι της μόδας, λίγο που δεν είναι πια καιρός για ζεστά porridge… είπα να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω γκρανόλα.

Είναι η καλύτερη εναλλακτική των έτοιμων δημητριακών τύπου grabola ή musli, που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και συντηρητικών.

Αυτή η granola είναι πολύ απλή, υγιεινή και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θες με τα υλικά.

 

Υλικά για ένα βαζάκι (περίπου 2 φλιτζάνια)

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (όχι σταφίδες, γιατί καίγονται εύκολα)
  • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας (ή μπορείς να τρίψεις ένα τετράγωνο)
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι

 

 

Πώς θα την φτιάξεις:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
  2. Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (αν δεις ότι οι άκρες μαυρίζουν, σβήνεις νωρίτερα)

 

 

 

Granola

Prep Time 4 mins
Cook Time 30 mins
Course Breakfast
Servings 10

Ingredients
  

  • 2 φλιτζ. βρώμη
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ή καρύδια
  • 1/2 φλιτζ. αποξηραμένα φρούτα (όχι σταφίδες, γιατί καίγονται εύκολα)
  • 1/2 φλιτζ. κομματάκια κουβερτούρας (ή μπορείς να τρίψεις ένα τετράγωνο)
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι

Instructions
 

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (αν δεις ότι οι άκρες μαυρίζουν, σβήνεις νωρίτερα)
Keyword granola, βρώμη

 

Καλή Απόλαυση!

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating