Παγωτό με 2 υλικά και ελάχιστες θερμίδες

Σπάνια αναφέρομαι στις θερμίδες μιας συνταγής.

Θεωρώ πως όταν κάτι είναι νόστιμο, φτιαγμένο σπιτικά και καταναλώνεται στην σωστή ποσότητα, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις θερμίδες.

Στην συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι πραγματικά υπέροχο το πόσο ελαφρύ, νόστιμο και εύκολο είναι αυτό το παγωτό.

Φτιάχνεται μόνο με 2 υλικά!

Μπορείς αν θέλεις να αυτοσχεδιάσεις με τα συστατικά και τα έξτρα toppings.

 

Σήμερα θα σου δείξω 4 απλές εκδοχές που αγαπώ με λιγότερες από 100 θερμίδες!

 

Tip: Σε όλες τις εκδοχές χρησιμοποιούμε ως βάση την μπανάνα.

Νο1: Μπανάνα-Σοκολάτα

Ο κλασικός συνδυασμός της μπανάνας με την σοκολάτα, αλλά χωρίς επιπλέον ζάχαρη, βούτυρο και λιπαρά

 

Για 1 μερίδα θα χρειαστείς:

• 1 ώριμη μπανάνα
• 1 κ.σούπας κακάο

banana-nice-cream-geonutrition

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Κόψε την μπανάνα σε ροδέλες και βάλε την σε ένα σακουλάκι στην
κατάψυξη
2. Όταν παγώσουν καλά οι ροδέλες (περίπου 2 ώρες) βγάλε τις από την κατάψυξη
και άλεσε πολύ καλά στο μπλέντερ μαζί με το κακάο μέχρι να
γίνουν σαν κρέμα
3. Αν θες, μπορείς να το αφήσεις άλλες δύο ώρες στο ψυγείο για να “δέσει”
περισσότερο ή να το απολαύσεις σαν δροσερό smoothie

4. Συνόδευσε τα με τριμμένα καρύδια (προαιρετικά)

 

Νο2: Μπανάνα-Κόκκινα φρούτα

Μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε είδος φρούτου θέλεις. Εδώ έβαλα μια χούφτα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους και μερικές φράουλες

banana-nice-cream-geonutrition

 

Για 1 μερίδα θα χρειαστείς:

• 1 ώριμη μπανάνα
• 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Κόψε την μπανάνα σε ροδέλες και βάλε την σε ένα σακουλάκι στην
κατάψυξη.

Αν προσθέσεις φράουλες κόβεις στην μέση την καθεμία και τις προσθέτεις στην κατάψυξη μαζί με τις μπανάνες.
2. Όταν παγώσουν καλά (περίπου 2 ώρες) βγάλε τις από την κατάψυξη
και άλεσε πολύ καλά στο μπλέντερ  μέχρι να
γίνουν σαν κρέμα

Νο3: Μπανάνα-Ροδάκινο

Μπορείς να βάλεις αντί για ροδάκινο, νεκταρίνι ή βερίκοκο. Θα δώσει μια εξίσου γλυκόξινη γεύση.

banana-nice-cream-geonutrition

Για 1 μερίδα θα χρειαστείς:

• 1 ώριμη μπανάνα
• 1 ροδάκινο (ή νεκταρίνι)

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Κόψε τα φρούτα σε ροδέλες και βάλε τα σε ένα σακουλάκι στην
κατάψυξη.

2. Όταν παγώσουν καλά (περίπου 2 ώρες) βγάλε τα από την κατάψυξη
και άλεσε τα πολύ καλά στο μπλέντερ  μέχρι να
γίνουν σαν κρέμα

3. Πασπάλισε με τριμμένο καρύδι ή φιστίκι (προαιρετικά)

 

Νο4: Σοκολάτα-δυόσμος

Αν και είναι πιο ιδιαίτερος συνδυασμός, ωστόσο θα σε εκπλήξει με τη δροσιά και την γεύση του.

banana-nice-cream-geonutrition

Για 1 μερίδα θα χρειαστείς:

  •  1 ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.σούπας κακάο
  • 3-4 φυλλαράκια δυόσμου

 

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Κόψε την μπανάνα  σε ροδέλες και βάλε την σε ένα σακουλάκι στην
κατάψυξη. Παράλληλα, πλύνε τα φύλλα δυόσμου και πρόσθεσέ τα κι αυτά στην κατάψυξη

2. Όταν παγώσουν καλά (περίπου 2 ώρες) βγάλε τα από την κατάψυξη
και άλεσε τα πολύ καλά στο μπλέντερ  μέχρι να
γίνουν σαν κρέμα

3. Πασπάλισε με τριμμένη κουβερτούρα ή chocolate chips (προαιρετικά)

 

Δεν χρειάζεται λοιπόν να στερείσαι  την γεύση του αγαπημένου σου παγωτού.

Με αυτό τον εναλλακτικό τρόπο μπορείς να το απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s