Παγωτό χωρίς ζάχαρη, με ελάχιστες θερμίδες

Το συγκεκριμένο παγωτό ή αλλιώς Nice Cream, είναι η ιδανική λύση για την απογευματινή λιγούρα, που θες κάτι γλυκό, κάτι δροσερό αλλά χωρίς ζάχαρη και πολλές θερμίδες, αν προσέχεις την διατροφή σου.

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια αναφέρομαι στις θερμίδες μιας συνταγής.

Θεωρώ πως όταν κάτι είναι νόστιμο, φτιαγμένο σπιτικά και καταναλώνεται στην σωστή ποσότητα, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις θερμίδες.

Στην συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι πραγματικά υπέροχο το πόσο νόστιμο και εύκολο είναι αυτό το παγωτό, χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστες θερμίδες.

Φτιάχνεται μόνο με 2 υλικά!

Τους ζεστούς μήνες προτείνω αυτή την συνταγή στους πελάτες μου για να καταναλώσουν τα φρούτα της ημέρας τους.

Μπορείς αν θέλεις να αυτοσχεδιάσεις με τα συστατικά και τα έξτρα toppings.

 

Σήμερα θα σου δείξω 3 απλές εκδοχές που αγαπώ με λιγότερες από 100 θερμίδες!

 

Σημείωση: Σε όλες τις εκδοχές χρησιμοποιούμε ως βάση την μπανάνα.

Παγωτό με μπανάνα και σοκολάτα

Ο κλασικός συνδυασμός της μπανάνας με την σοκολάτα, αλλά χωρίς επιπλέον ζάχαρη, βούτυρο και λιπαρά

 

 

Για 1 μερίδα θα χρειαστείς:

• 1 ώριμη μπανάνα
• 2 κ. γλυκού κακάο

 

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Κόψε την μπανάνα σε ροδέλες και βάλε την σε ένα σακουλάκι στην
    κατάψυξη
  2.  Όταν παγώσουν καλά οι ροδέλες (περίπου 2 ώρες) βγάλε τις από την κατάψυξη
    και άλεσε πολύ καλά στο μπλέντερ μαζί με το κακάο μέχρι να
    γίνουν σαν κρέμα
  3. Αν θες, μπορείς να το αφήσεις άλλες δύο ώρες στο ψυγείο για να “δέσει”
    περισσότερο ή να το απολαύσεις σαν δροσερό smoothie
  4. Συνόδευσε τα με τριμμένα καρύδια (προαιρετικά)

 

Nice cream μπανάνα-σοκολάτα

Course Dessert
Servings 1

Ingredients
  

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 2 κ.γ. κακάο

Instructions
 

  • Κόψε την μπανάνα σε ροδέλες και βάλε την σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη.
  • Όταν παγώσουν καλά οι ροδέλες (τουλάχιστον 2 ώρες) βγάλε τις από την κατάψυξη και άλεσε πολύ καλά στο μπλέντερ μαζί με το κακάο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  • Αν θες, μπορείς να το αφήσεις άλλες δύο ώρες στο ψυγείο για να “δέσει” περισσότερο ή να το απολαύσεις σαν δροσερό smoothie.
  • Συνόδευσε τα με τριμμένα καρύδια (προαιρετικά)
Keyword banana

Παγωτό με κόκκινα φρούτα

Μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε είδος φρούτου θέλεις. Εδώ έβαλα μια χούφτα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους και μερικές φράουλες

 

Για 1 μερίδα θα χρειαστείς:

• 1 ώριμη μπανάνα
• 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα (σμέουρα, φράουλες, κατεψυγμένο mix φρούτων κ.α)

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Κόψε την μπανάνα σε ροδέλες και βάλε την σε ένα σακουλάκι στην
    κατάψυξη.
  2. Αν προσθέσεις φρέσκες φράουλες κόβεις στην μέση την καθεμία και τις προσθέτεις στην κατάψυξη μαζί με τις μπανάνες.
  3. Όταν παγώσουν καλά (τουλάχιστον 2 ώρες) βγάλε τις από την κατάψυξη και πρόσθεσε τα κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
  4. Άλεσέ τα όλα πολύ καλά στο μπλέντερ  μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Για πιο σταθερή υφή μπορείς να το αφήσει στην κατάψυξη για λίγο ακόμη ή να το απολαύσεις όπως είναι

Nice cream με κόκκινα φρούτα

Servings 1

Ingredients
  

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα (φράουλες, mix κατεψυγμένων φρούτων)

Instructions
 

  • Κόψε την μπανάνα σε ροδέλες και βάλε την σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη.
  • Αν προσθέσεις φράουλες κόβεις στην μέση την καθεμία και τις προσθέτεις στην κατάψυξη μαζί με τις μπανάνες.
  • Όταν παγώσουν καλά (τουλάχιστον 2 ώρες) βγάλε τις από την κατάψυξη και πρόσθεσε τα κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα.
  • Άλεσέ τα όλα πολύ καλά στο μπλέντερ  μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Για πιο σταθερή υφή μπορείς να το αφήσεις στην κατάψυξη για λίγο ακόμη ή να το απολαύσεις όπως είναι

 

Παγωτό ροδάκινο (ή νεκταρίνι)

Μπορείς να βάλεις αντί για ροδάκινο, νεκταρίνι ή βερίκοκο. Θα δώσει μια εξίσου γλυκόξινη γεύση.

 

 

Για 1 μερίδα θα χρειαστείς:

• 1 ώριμη μπανάνα
• 1 ροδάκινο (ή νεκταρίνι)

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Κόψε τα φρούτα σε ροδέλες και βάλε τα σε ένα σακουλάκι στην
κατάψυξη.

2. Όταν παγώσουν καλά (τουλάχιστον 2 ώρες) βγάλε τα από την κατάψυξη
και άλεσε τα πολύ καλά στο μπλέντερ  μέχρι να
γίνουν σαν κρέμα

3. Πασπάλισε με τριμμένο καρύδι ή φιστίκι (προαιρετικά)

 

Nice cream Ροδάκινο

Servings 1

Ingredients
  

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1 ώριμο ροδάκινο

Instructions
 

  • Κόψε τα φρούτα σε ροδέλες και βάλε τα σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη.
  • Όταν παγώσουν καλά (τουλάχιστον 2 ώρες) βγάλε τα από την κατάψυξη και άλεσε τα πολύ καλά στο μπλέντερ  μέχρι να γίνουν σαν κρέμα
  • Πασπάλισε με τριμμένο καρύδι ή φιστίκι (προαιρετικά)

Δεν χρειάζεται λοιπόν να στερείσαι  την γεύση του αγαπημένου σου παγωτού.

Με αυτό τον εναλλακτικό τρόπο μπορείς να το απολαμβάνεις χωρίς ενοχές, χωρίς ζάχαρη και χωρίς πολλές θερμίδες

Φυσικά, να απολαμβάνεις εξίσου και τα παγωτά του εμπορίου που λαχταράς.

Ποια εκδοχή δοκίμασες; Μοιράσου την δημιουργία σου στα σχόλια!

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating