Πράσινη σαλάτα με ρεβίθια και φέτα

Jump to Recipe

 

Η αγάπη μου για τα ρεβίθια μετά από τόσες συνταγές που έχω στο blog, είναι νομίζω ολοφάνερη.

Το περίεργο είναι ότι σιχαινόμουν τα ρεβίθια. Σιχαινόμουν τα όσπρια. Σιχαινόμουν οτιδήποτε μου σέρβιραν σε μορφή σούπας.

Αυτά, μέχρι να αποφασίσω ότι πρέπει να τους δώσω μια δεύτερη ευκαιρία.

Δοκίμασα λοιπόν να τα ψήσω στον φούρνο με πιπεριές, να τα συνδυάσω με ταχίνι και αβοκάντο (συνδυασμός που με έκανε να τα λατρέψω), λεμονάτα ή ακόμα και να τα αλέσω για να δημιουργήσω υπέροχα μικρά φαλάφελ.

Σε κάθε συνταγή τα ρεβίθια μπορούν να προσαρμοστούν και να δώσουν ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.

Σήμερα θα σου δείξω κάτι πιο απλό, εύκολο και υγιεινό που σου προτείνω ανεπιφύλακτα.

Λίγα ρεβίθια που έμειναν από την προηγούμενη, από μια σούπα ας πούμε ή μια μερίδα που είχες στην κατάψυξη, μπορείς να χρησιμοποιηθεί για μια υπέροχη σαλάτα.

 

Είναι ένα υπέροχο βραδινό ή ένα γεύμα στην δουλειά που θα σου δώσει ευχαρίστηση και ενέργεια να συνεχίσεις την μέρα σου

 

 

Ρεβίθια φούρνου
Check out this recipe
revithia-meatless-vegan-geonutrition

Υλικά:

  • 1 μερίδα ρεβίθια (2 φλιτζάνια του τσαγιού)
  • 2 κ.σούπας μουστάρδα (γλυκιά ή πικάντικη)
  • ένα ματσάκι ρόκα
  • ένα ματσάκι kale ή μαρούλι
  • 60γρ τυρί φέτα
  • 1 κ.σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κ.σούπας σως μπαλσάμικο (ή οξύμελο)
  • αλατοπίπερο, πάπρικα

 

Πώς θα την φτιάξεις:

  1. Βάζεις τα ρεβίθια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, με μουστάρδα, αλατοπίπερο και πάπρικα και ψήνεις στον φούρνο μέχρι να χυλώσουν (αν τα έβγαλες από την κατάψυξη θα χρειαστούν περισσότερη ώρα και λίγο νερό στο σκεύος για να ψηθούν)
  2. Μόλις έχουν μαλακώσει ώστε να δημιουργούν μαι κρεμώδη σάλτσα, τα βγάζεις και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
  3. Παράλληλα, πλένεις το kale, την ρόκα και όποιο άλλο λαχανικό θέλεις ενδεχομένως να προσθέσεις (πχ καρότο, αγγούρι, τοματίνια)
  4. Σε ένα πιάτο απλώνεις τα πλυμένα λαχανικά, προσθέτεις τα ρεβίθια, ρίχνεις την φέτα σε μικρά κομματάκια, πασπαλίζεις με τον λιναρόσπορο και τέλος, ραντίζεις με την σως
  5. Είναι ένα υπέροχο βραδινό ή ένα γεύμα στην δουλειά που θα σου δώσει ευχαρίστηση και ενέργεια να συνεχίσεις την μέρα σου

 

 

revithia-salata-geonutrition

Ρεβίθια σαλάτα με φέτα

Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour
Course Salad
Servings 1

Ingredients
  

  • 1 μερίδα ρεβίθια (2 φλιτζάνια του τσαγιού)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (γλυκιά ή πικάντικη)
  • ένα ματσάκι ρόκα
  • ένα ματσάκι kale ή μαρούλι
  • 60 γρ τυρί φέτα
  • 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κουτ. σούπας σως μπαλσάμικο (ή οξύμελο)
  • αλατοπίπερο, πάπρικα

Instructions
 

  • Βάζεις τα ρεβίθια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, με μουστάρδα, αλατοπίπερο και πάπρικα και ψήνεις στον φούρνο μέχρι να χυλώσουν (αν τα έβγαλες από την κατάψυξη θα χρειαστούν περισσότερη ώρα και λίγο νερό στο σκεύος για να ψηθούν)
  • Μόλις έχουν μαλακώσει ώστε να δημιουργούν μια κρεμώδη σάλτσα, τα βγάζεις και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν.
  • Παράλληλα, πλένεις το kale, την ρόκα και όποιο άλλο λαχανικό θέλεις ενδεχομένως να προσθέσεις (πχ καρότο, αγγούρι, τοματίνια).
  • Σε ένα πιάτο απλώνεις τα πλυμένα λαχανικά, προσθέτεις τα ρεβίθια, ρίχνεις την φέτα σε μικρά κομματάκια, πασπαλίζεις με τον λιναρόσπορο και τέλος, ραντίζεις με την σως.
Keyword ρεβίθια, σαλάτα

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating