Ρεβίθια φούρνου με πιπεριές

revithia-meatless-vegan-geonutrition

 

Jump to Recipe

 

Η κλασσική ερώτηση όταν συζητάμε για διατροφή χωρίς κρέας είναι: και από που θα πάρω πρωτεΐνη;

Η απάντηση είναι αυτή εδώ η συνταγή όπως και όλες οι συνταγές με όσπρια

Για την 2η Meatless Monday  λοιπόν έχουμε ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές και κουρκουμά.

Ο συνδυασμός των οσπρίων με πηγή βιταμίνης C, όπως η πιπεριά, είναι ο καλύτερος τρόπος να απορροφήσεις τον μη αιμικό σίδηρο στο φαγητό σου.

Πάμε να δούμε μια απλή και νόστιμη συνταγή για ρεβίθια στον φούρνο.

 

revithia-meatless-vegan-geonutrition

Ρεβίθια φούρνου

Prep Time 8 hrs
Cook Time 1 hr 30 mins
Course Main Course
Servings 6

Equipment

  • γάστρα ή ταψί με αλουμινόχαρτο

Ingredients
  

  • 500 γρ ωμά ρεβίθια μουλιασμένα 8 ώρες σε νερό με λίγο αλάτι
  • 3 πιπεριές χρωματιστές, σε κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό προσθέτεις κι άλλο αν χρειαστεί
  • 1 κύβος λαχανικών ή μανιταριών
  • αλατοπίπερο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
  • Ξεπλένουμε και σουρώνουμε καλά τα ωμά ρεβίθια που έχουμε βάλει 8 ώρες πριν στο νερό (εκτός κι αν κάνεις το tip* που σού είπα, οπότε τα έχεις ήδη ψιλοβρασμένα)
  • Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ, κουρκουμά και αλατοπίπερο
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο αν είναι πολύ στεγνά.
  • Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τον μαϊντανό
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα ή ένα πυρέξ ή ταψί. Ρίχνουμε τον κύβο και προσθέτουμε το νερό.
  • Καλύπτουμε το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο ή καπάκι για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε το σκέπασμα και αφήνουμε για επιπλέον 30'
  • Σερβίρουμε με extra λεμόνι και φρυγανισμένο ψωμί
Keyword chickpeas, ρεβίθια

 

 

Tip για έτοιμα ρεβίθια χωρίς μούλιασμα

  1. Βάλε για μούλιασμα μεγάλη ποσότητα ρεβιθιών (1 ή παραπάνω)
  2. Μετά από 8 ώρες τα βράζεις περίπου 20 λεπτά (να παραμείνουν λίγο σκληρά, χωρίς να ξεφλουδίσουν)
  3. Τα αφήνεις να κρυώσουν και τα αποθηκεύεις σε μπολάκια, στην κατάψυξη

 

Έτσι, κάθε φορά που θέλεις να απολαύσεις ρεβίθια φούρνου, σε σαλάτες  ή ανατολίτικο φαλάφελ, απλά τα ρίχνεις στην κατσαρόλα και ξεκινάς το μαγείρεμα.

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating