Brownies με αβοκάντο. Βουτυρένια και απολαυστικά

Αν ρίξεις μια ματιά σε αυτό το blog θα ανακαλύψεις πολλούς τρόπους να χρησιμοποιείς όσο δυνατόν καλύτερα τα υλικά σε μια συνταγή,

με τρόπο που δεν θα αφήσει καθόλου απορρίμματα και δεν θα πετάξεις τίποτα.

Η σπατάλη φαγητού άλλωστε ευθύνεται για ένα μέρος των αερίων του θερμοκηπίου, μειώνει την διαθεσιμότητα νερού στον πλανήτη και παράλληλα ζημιώνει και την τσέπη σου.

Μερικά παραδείγματα zero waste συνταγών είναι:

Σήμερα λοιπόν θα σου δείξω μια συνταγή με αβοκάντο και πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το αβοκάντο για να δημιουργήσεις όμορφα πράγματα.

Το αβοκάντο ή αλλιώς βουτυρόδεντρο (τέλειο;) είναι πλούσιο σε Κάλιο, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Αν και είναι φρούτο, θερμιδικά, μοιάζει περισσότερο με ξηρούς καρπούς ή καλύτερα το βούτυρο των ξηρών καρπών.

Επίσης, η πρωτεΐνη του απορροφάται πολύ καλύτερα από άλλες φυτικές τροφές, επομένως είναι ιδανική επιλογή για χορτοφαγικές και vegan διατροφές.

Θα χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του αβοκάντο για να φτιάξουμε λαχταριστά vegan, ωμοφαγικά brownies μόνο με 5 υλικά.

Από συνταγές για brownies δεν έχεις παράπονο, σου έχω πολλές (με φυστικοβούτυρο, με σάλτσα φράουλας, από κολοκύθα…χαμός)

Δεν πετάμε τίποτα όπως είπαμε, οπότε τα κουκούτσια και η φλούδα του θα βάψουν με το υπέροχο χρώμα τους μερικά υφάσματα, δίνοντας τους μιας απαλή σομόν-ροζ απόχρωση.

Πάμε στην συνταγή

Χρόνος εκτέλεσης: 25′

Υλικά για 9 κομμάτια:

  • 2 φλιτζάνια καρύδια (ή αμύγδαλα)
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το frosting αβοκάντο:

  • 1/2 αβοκάντο, το εσωτερικό του (το άλλο μισό δοκίμασε το σαν spread με λίγο λεμόνι)
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε χλιαρό νερό για 10-15′. Έτσι θα μαλακώσουν και θα ενοποιηθούν ευκολότερα με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το frosting στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για την ώρα.

Σουρώνουμε τους χουρμάδες και τους προσθέτομε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα brownies. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ανάλογα πόσο τραγανό θέλουμε το γλυκό μας.

Απλώνουμε το μίγμα των brownies σε ένα μακρόστενο σκεύος (12*22cm) που έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.

Προσθέτουμε και το frosting αβοκάντο απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα

Σε αυτό το σημείο μπορείς να απολαύσεις τα brownies όπως είναι ή να τα βάλεις στο ψυγείο για 1 ωρίτσα ώστε να σταθεροποιηθεί καλύτερα το μίγμα.

Όπως και να ‘χει, σου εύχομαι να τα απολαύσεις

Τι κάνεις λοιπόν με τα κουκούτσια και τις φλούδες από το αβοκάντο που έμειναν;

Η Αλεξάνδρα από το ashinyday σου δείχνει πως να βάψεις βαμβακερά υφάσματα και όχι μόνο, με το χρώμα από αβοκάντο, κουρκουμά, φασόλια και πολλά ακόμα.

Εκεί θα δεις αναλυτικά πως να χρησιμοποιήσεις τα υλικά που βάζεις στο πιάτο σου για να δημιουργήσεις υπέροχα φυτικά χρώματα

Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία στις δημιουργίες σου

Αν δοκίμασες την συνταγή, περιμένουμε την δημιουργία σου στο @geonutrition

Sharing is caring 🥰

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s