Ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ για τα Καλοκαιρινά απογεύματα στο μπαλκόνι.
Θα σου θυμίσει τα παιδικά Καλοκαίρια που ανοίγαμε στα κρυφά το ψυγείο και “ισιώναμε” με το κουτάλι το γλυκό της μαμάς. Με πτι μπερ, κρέμα αραβοσίτου και γλυκό του κουταλιού, αυτό το γλυκό ψυγείου είναι η απόλαυση σου μετά την μεσημεριανή σιέστα.
Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ και γιαούρτι
Ingredients
- 1 πακέτο (225γρ) Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
- 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 250ml (1 κούπα) φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ
- 100γρ (7 κουτ. σούπας) ζάχαρη
- 50γρ (5 κουτ. σούπας) κορν φλάουρ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή λεμόνι)
Instructions
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2′ μετά το σημείο βρασμού
- Στρώνουμε σε ένα σκεύος τα μπισκότα, χωρίς να αφήνουμε κενά
- Αδειάζουμε από πάνω την ζεστή γιαουρτόκρεμα.
- Σπάμε όσα μπισκότα περίσσεψαν και πασπαλίζουμε το ταψί.
Notes
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.
Για extra νοστιμιά δοκίμασε να το σερβίρεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού.
Θες λίγη έμπνευση ακόμα;
Ρίξε μια ματιά σε αυτό τον αρωματικό κορμό σοκολάτας και τα λαχταριστά τρουφάκια από τη Βραζιλία
και στείλε μας φωτογραφία με tag το @geonutrition