3 εύκολες συνταγές που θα σε ξετρελάνουν!

Σκέφτεσαι να κάνεις το τραπέζι στους φίλους σου?

Θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και νόστιμο?

3 απλές συνταγές για να κάνεις τη διαφορά χωρίς να το παρακάνεις στις θερμίδες!

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί

Υλικά για 2 άτομα

  • 6 μανιτάρια φρέσκα μεγάλα (για να έχουν βάθος)
  • 6 κουτ. σούπας τυρί Φιλαδέλφεια (ή Κατίκι Δομοκού ή Cottage ή φέτα χαμηλών λιπαρών)
  • 2-3 φέτες γαλοπούλα
  • Αλατοπίπερο, πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Άνηθο, μαϊντανό ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά τετραγωνάκια.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί, τη γαλοπούλα τον άνηθο, το σκόρδο, το  αλατοπίπερο και την πάπρικα.
  • Πλένουμε τα μανιτάρια και τραβάμε με το χέρι το κοτσάνι.
  • Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί (δε χρειάζεται λάδωμα) και τα γεμίζουμε με το μείγμα τυριού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 0C για 10-15 λεπτά.

Tip: μπορείς να προσθέσεις και μια σπιτική σως από λίγο λάδι
χτυπημένο με λεμόνι και μουστάρδα

 

Μεξικάνικη Σαλάτα

Mexican-Bean-Salad

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας
  • 1 φλιτζάνι φασόλια κόκκινα στραγγισμένα βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι μαρούλι χοντροκομμένο
  • 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
  • Σε ένα σέικερ χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.
  • Την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα αν θέλουμε να την σερβίρουμε κρύα.

Tip: Σερβίρεται τέλεια με μια αραβική πίτα που θα έχεις ψήσει στο φούρνο μέχρι να ξεραθεί και να γίνει τραγανή.

 

Κάνε εγγραφή στο link και περισσότερες συνταγές θα αρχίσουν να μοσχομυρίζουν στο email σου:

http://eepurl.com/dHildj

 

Μακαρόνια με σάλτσα Αβοκάντο

avocado-pasta

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο μακαρόνια βρασμένα
  • 1 αβοκάντο, αρκετά ώριμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι 2%
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι (όχι στο μπλέντερ γιατί πικρίζει)
  • Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά μαζί με λίγο λάδι και το σκόρδο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στα μακαρόνια μας.

Tip: Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις φούξια λαχταριστά μακαρόνια με σάλτσα παντζαριού

Θες λίγη ακόμα έμπνευση?

Βρες εδώ 5 συνταγές βραδινών για κάθε τύπο

Ποιο φαγητό λατρεύεις να φτιάχνεις όταν κάνεις το τραπέζι;

Περιμένω φωτογραφία στα σχόλια 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s