Η σπατάλη φαγητού σε αφορά

spatali-fagitou-zero-waste

Το σημερινό άρθρο αναφέρεται στην σπατάλη φαγητού και μας δίνει 3 εύκολα tips για να την αποφύγουμε.

 

16 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της πείνας παγκοσμίως. Kι όμως, το 1/3 του φαγητού καταλήγει στα σκουπίδια.

Μέρα με την μέρα, αν και δεν το συνειδητοποιούμε, σπαταλάμε μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Το φαγητό αυτό χρειάζεται φυσικούς πόρους για να παραχθεί.

Ωστόσο, η ενέργεια που χρησιμοποιείτε για την καλλιέργεια, την επεξεργασία και την διανομή του φαγητού είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο ο πλανήτης θα μπορέσει να αντέξει.

Ταυτόχρονα, το φαγητό που καταλήγει στα σκουπίδια οδηγεί στην παραγωγή αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Όλο αυτό το φαγητό που πάει χαμένο θα μπορούσε να καταναλωθεί από ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σπαταλώντας λιγότερο φαγητό και υιοθετώντας καλύτερες συνήθειες σχετικά με την αγορά και την κατανάλωση φαγητού θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της πείνας και του υποσιτισμού.

Στο παρακάτω infographic θα δείτε πως με 3 απλούς τρόπους μπορείς να μειώσεις την σπατάλη φαγητού και να συμβάλλεις στην προστασία του πλανήτη και την εξάλειψη του υποσιτισμού.

 

3 tips για λιγότερη σπατάλη φαγητού

 

 

 

 

Όταν γινόμαστε συνειδητοί στις αγορές μας και κάνουμε μικρά καθημερινά βήματα για να μειώσουμε την σπατάλη του φαγητού, συμβάλλουμε σημαντικά στην δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος σε αυτό τον πλανήτη.

 

Θέλεις να δοκιμάσεις zero waste συνταγές;

Συνταγές όπου όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται, δεν πετιέται καθόλου φαγητό και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο;

Τότε μπες εδώ και ξεκίνα τα zero waste μαγειρέματα και φυσικά, μην ξεχάσεις να μας κάνει tag στις συνταγές σου με το @geonutrition

 

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *