Δεν συμπαθώ πολύ το κουνουπίδι και σιχαίνομαι το μπρόκολο.
Το κουνουπίδι είναι από τα φαγητά που μισούσα από μικρή. Δεν ήθελα καν να το μυρίζω μέσα στο σπίτι.
Είναι όμως κάποιες συνταγές που σου αλλάζουν εντελώς την γνώμη για ένα φαγητό.
Αν μαγειρέψεις το κουνουπίδι κοκκινιστό ή γιαχνί ή Καπαμά όπως συνηθίζεται να λέγεται, δεν θα έχει αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά του βρασμένου κουνουπιδιού, αλλά μια γλυκόξινη γεύση που θυμίζει κοκκινιστό.
Πάμε να δοκιμάσουμε την συνταγή:
Κουνουπίδι γιαχνί
Ingredients
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 1 μέτρια πατάτα η γλυκοπατάτα
- 1 κουτί ντοματάκια ή 1,5 φλιτζάνι πελτέ
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας (το μυστικό συστατικό για γεύση κοκκινιστού!)
- αλατοπίπερο, πάπρικα, κουρκουμά
Instructions
- Καθαρίζω το κουνουπίδι και το κόβω σε μικρά μπουκετάκια.
- Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνω το κουνουπίδι. Το γυρίζω με ξύλινη κουτάλα να σοταριστεί καλά.
- Τα γυρνάω μερικές φορές, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα ντοματάκια και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτω ζεστό νερό να σκεπάσει το κουνουπίδι και μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα του (αλλά να μη μαλακώσει τελείως το κουνουπίδι)
- Σερβίρω με φέτα και ζεστό φρυγανισμένο ψωμί
Καλή Απόλαυση!