Κουνουπίδι Γιαχνί…όπως παλιά

Δεν συμπαθώ πολύ το κουνουπίδι και σιχαίνομαι το μπρόκολο.

Το κουνουπίδι είναι από τα φαγητά που μισούσα από μικρή. Δεν ήθελα καν να το μυρίζω μέσα στο σπίτι.

Είναι όμως κάποιες συνταγές που σου αλλάζουν εντελώς την γνώμη

Μόλις δοκίμασα να το φτιάξω Καπαμά αποφάσισα να το δώσω μια ευκαιρία.

Καλά, δεν θα φτάσω στο σημείο να τρώω ρύζι και pizza από κουνουπίδι (βλέπε instagram), αλλά αυτήν εδώ την κλασσική συνταγή αξίζει να την δοκιμάσεις

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 μέτρια πατάτα η γλυκοπατάτα
  • 1 κουτί ντοματάκια ή 1,5 φλιτζάνι πελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας (το μυστικό συστατικό!)
  • αλατοπίπερο, πάπρικα, κουρκουμά

 

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζω το κουνουπίδι και το κόβω σε μικρά μπουκετάκια.
  2. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνω το κουνουπίδι. Το γυρίζω
    με ξύλινη κουτάλα να σοταριστεί καλά.
  3. Τα γυρνάω μερικές φορές, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα ντοματάκια και τα
    μπαχαρικά.
  4. Προσθέτω ζεστό νερό να σκεπάσει το κουνουπίδι και μόλις το φαγητό πάρει
    βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να βράσει μέχρι να μαλακώσει το
    κουνουπίδι (αλλά να μη μαλακώσει τελείως) και η σάλτσα του να δέσει.

geonutrition-κουνουπίδι-καπαμά

Καλή Απόλαυση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s