Δεν συμπαθώ πολύ το κουνουπίδι και σιχαίνομαι το μπρόκολο. Όμως!…υπάρχουν κάποιες συνταγές που σου αλλάζουν εντελώς την γνώμη
Jump to RecipeΑν μαγειρέψεις το κουνουπίδι κοκκινιστό ή γιαχνί ή Καπαμά όπως συνηθίζεται να λέγεται, δεν θα έχει αυτή την χαρακτηριστική δυσάρεστη μυρωδιά, αλλά μια γλυκόξινη γεύση που θυμίζει κοκκινιστό.
Επίσης, άλλη μια συνταγή που θα σου αλλάξει γνώμη είναι στο γκριλ με λεμόνι και φετούλα. Γίνεται γρήγορα, είναι πραγματικά πανεύκολο στην παρασκευή του και δίνει αρκετά έντονα το αίσθημα του κορεσμού.
Μπορείς να βρεις την συνταγή για λεμονάτο κουνουπίδι στον φούρνο εδώ: https://www.instagram.com/p/C2iBwrkouQs/
Πάμε να δοκιμάσουμε την σημερινή συνταγή:

Κουνουπίδι γιαχνί
Ingredients
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 1 μέτρια πατάτα η γλυκοπατάτα
- 1 κουτί ντοματάκια ή 1,5 φλιτζάνι πελτέ
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας (το μυστικό συστατικό για γεύση κοκκινιστού!)
- αλατοπίπερο, πάπρικα, κουρκουμά
Instructions
- Καθαρίζω το κουνουπίδι και το κόβω σε μικρά μπουκετάκια.
- Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνω το κουνουπίδι. Το γυρίζω με ξύλινη κουτάλα να σοταριστεί καλά.
- Τα γυρνάω μερικές φορές, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα ντοματάκια και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτω ζεστό νερό να σκεπάσει το κουνουπίδι και μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα του (αλλά να μη μαλακώσει τελείως το κουνουπίδι)
- Σερβίρω με φέτα και ζεστό φρυγανισμένο ψωμί
Καλή Απόλαυση!