Το σημερινό κέικ καρότου είναι φτιαγμένο από διάφορα υλικά που ίσως έχουν ξεμείνει στο ντουλάπι σου.
Χθες λοιπόν ανακάλυψα ένα βαζάκι με λιναρόσπορο και σπόρους chia, από μια παλιά συνταγή (overnight oats).
Βρήκα και ένα ξεχασμένο καρότο στο ψυγείο κι έφτιαξα ένα νόστιμο κέικ.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να δηλώσω ότι carrot cake χωρίς την υπέροχη κρέμα από πάνω δεν αξίζει να λέγεται carrot cake.
Ωστόσο, αυτή η συνταγή απέδειξε ότι και χωρίς την κρέμα, το κέικ καρότου είναι πάντα μια καλή και υγιεινή ιδέα.
Είναι vegan, νηστίσιμο και πολύ ελαφρύ.
Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορείς να το φτιάξεις κι εσύ:

Carrot Cake
Ingredients
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 πρέζες γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο
- 125 γρ ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας κονιάκ
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1/2 φλιτζ. σταφίδες
- 2 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
- 2 κουτ. σούπας σπόρους chia
Instructions
- Ανοίγουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το κονιάκ, τον χυμό, το ξύσμα και την σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το καρότο, τις σταφίδες, τους σπόρους και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος, ρίχνουμε τα κοσκινισμένα υλικά.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα περίπου 30 λεπτά.
- Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο, θα πρέπει όταν βυθίζουμε το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ να βγαίνει στεγνό, χωρίς ζύμη επάνω του.
Καλή Απόλαυση!