Κάθε φορά που πηγαίνουμε στην λαϊκή νομίζω πως χάνω την αίσθηση του μέτρου.
Κάτι υπολογίζω λάθος (μάλλον παρασύρομαι) και πάντα καταλήγω με περισσότερα φρούτα και λαχανικά από όσα μπορώ να καταναλώσω.
Έτσι και πρόσφατα, βρέθηκα με 2 τσάντες μανταρίνια στο ψυγείο, που σιγά σιγά, άρχιζαν να μας εγκαταλείπουν.
Έπρεπε να πάρω δραστικά μέτρα!
Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα για αυτό το υπέροχο, μυρωδάτο κέικ με μανταρίνι.
Φτιάχνεται με τα κλασσικά υλικά για κέικ απλώς προσθέτεις τα αρώματα του μανταρινιού με το ξύσμα και τον χυμό του
Πάμε να το δοκιμάσουμε:
Κέικ μανταρίνι
Ingredients
- 90 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα μανταρινιού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας χυμό μανταρίνι
- 1/2 φλιτζ. γάλα (ή γιαούρτι-γίνεται πιο υγρό το κέικ)
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς
- Στο μίξερ ανακατεύουμε: την ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα μανταρινιού και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε το μίγμα.
- Προσθέτουμε το μέλι, το γάλα και το χυμό, σταδιακά και συνεχίζοντας το χτύπημα στο μίξερ και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50'-55'.
- Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση!
Αν σου άρεσε η συνταγή, μοιράσου την μαζί μας στο instagram ανεβάζοντας story με tag το @geonutrition