Κέικ Μόκα για τους λάτρεις του καφέ

Μετά το αρωματικό μωσαϊκό άλλη μια συνταγή με άρωμα καφέ ήρθε για να σε κερδίσει

Κέικ μόκα, με αμύγδαλα, στιγμιαίο καφέ και δροσερό frosting

Δεν είναι και πολύ διαιτητικό γιαυτό θα σου συνιστούσα να το φτιάξεις μια μέρα που θα καλέσεις φίλους

Θα το απολαύσετε όλοι μαζί με τον καφέ σας…και δεν θα μείνει το μισό κέικ στο σπίτι πειρασμός

Τι θα χρειαστείς:

Υλικά για το κέικ

  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 120γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά, ξεχωρισμένα τα ασπράδια απ’ τους κρόκους
  • 1 κ.σούπας στιγμιαίο καφέ διαλυμένα σε 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα (ή καρύδια ή φουντούκια)

 

Υλικά για το frosting

  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε 2 κ.σούπας ζάχαρη άχνη

 

geonutrition-κεικ-μόκα

Πώς θα φτιάξεις αυτό το υπέροχο κέικ:

 

1) Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαργαρίνη, την ζάχαρη και τους κρόκους αυγών και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά

2) Όσο λειτουργεί το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα καφέ και τους τριμμένους ξηρούς καρπούς να ενσωματωθούν στο μείγμα

3) Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ με το σύρμα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα (ή έστω να αφρίσουν) και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με το αλεύρι

4) Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180oC για 50 λεπτά

5) Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε

6)Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε στη μέση, παράλληλα,  με πριονωτό μαχαίρι για να έχουμε 2 κομμάτια παντεσπάνια

7) Για το frosting ανακατεύουμε σε μπολ τον καφέ, την ζάχαρη και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε σε άλλο μπολ την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στο μπολ με το υπόλοιπο frosting

8) Απλώνουμε ομοιόμορφα στο παντεσπάνι βάσης το ⅓ του frosting. Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και πάνω του απλώνουμε το υπόλοιπο frosting. Πασπαλίζουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα

 

Tip:

Κράτα λίγο frosting για να το περιχύσεις την ώρα του σερβιρίσματος, αλλιώς το κέικ θα το απορροφήσει όλο μέσα στην ζύμη του

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s