Μετά το αρωματικό μωσαϊκό άλλη μια συνταγή με άρωμα καφέ ήρθε για να σε κερδίσει!
Κέικ μόκα, με αμύγδαλα, στιγμιαίο καφέ και δροσερό frosting.
Δεν είναι και πολύ διαιτητικό γι’ αυτό θα σου συνιστούσα να το φτιάξεις μια μέρα που θα καλέσεις φίλους
Θα το απολαύσετε όλοι μαζί με τον καφέ σας…και δεν θα μείνει το μισό κέικ στο σπίτι πειρασμός.
Κέικ μόκα
Ingredients
- 180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ μαργαρίνη
- 120 γρ ζάχαρη καστανή
- 3 αυγά διαχωρισμένα τα ασπράδια απ’ τους κρόκους
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κ.σ. βραστό νερό
- 1 φλιτ. τριμμένα αμύγδαλα (ή καρύδια ή φουντούκια)
Για το frosting καφέ
- 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε 2 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαργαρίνη, την ζάχαρη και τους κρόκους αυγών και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Όσο λειτουργεί το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα καφέ και τους τριμμένους ξηρούς καρπούς να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ με το σύρμα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα (ή έστω να αφρίσουν) και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180oC για 50 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
- Για το frosting ανακατεύουμε σε ένα μπολ: τον καφέ, την ζάχαρη και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε σε άλλο μπολ την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στο μπολ με το υπόλοιπο frosting.
- Σιγουρευόμαστε ότι το κέικ έχει κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το frosting. Πασπαλίζουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Καλή Απόλαυση!