Όλο και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να απομακρύνετε από τα ζωικά γαλακτοκομικά και κυρίως από το γάλα
Είτε για λόγους δυσανεξίας, είτε ηθικούς, είτε περιβαλλοντικούς, σε κάθε περίπτωση…είναι καλύτερο για όλους να αρμέγουμε που και που μερικά αμύγδαλα 😛
Συμφέρει όμως;
Στο εμπόριο, τα φυτικά γάλατα και πόσο μάλλον τα γάλατα αμυγδάλου, έχουν εξωφρενικές τιμές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ποιότητά τους είναι καλή
Γιατί λοιπόν να μην φτιάξεις το δικό σου, σπιτικό, vegan γάλα αμυγδάλου;
Για 1/2 λίτρο γάλα αμυγδάλου θα χρειαστείς:
- 200 γρ. αμύγδαλα, ωμά με φλούδα
- 750 γρ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μέλι, προαιρετικά
(θα χρειάζεται αραίωση με νερό πριν την κατανάλωση, άρα η ποσότητα του τελικού προϊόντος είναι περισσότερη)
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε ένα βαζάκι (500 ml) βάζουμε τα αμύγδαλα, 250 ml νερό, το αλάτι και το λεμόνι.
- Κλείνουμε πολύ καλά, ανακινούμε 2-3 φορές για να ανακατευτούν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες
- Μετά από 12 ώρες, αφαιρούμε από το ψυγείο και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο από το βαζάκι σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει ένα σουρωτήρι.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό τα αμύγδαλα.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο νερό, το μέλι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω ένα σουρωτήρι, απλώνουμε μία (υφασμάτινη) πετσέτα.
- Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ μέσα και πιέζουμε πολύ δυνατά για να κρατήσουμε στο μπολ μόνο το γάλα. (Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε γιατί θέλουμε να είναι λείο και να μην έχουμε καθόλου κομματάκια αμυγδάλου στο γάλα.)
- Αδειάζουμε το γάλα μας σε ένα μπουκάλι και είτε το καταναλώνουμε άμεσα ή το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες.
Ξέρεις άλλη συνταγή για φυτικό γάλα;
Μοιράσου την αγαπημένη σου μαζί μας!
Great post 🙂
LikeLike
Thank you 😀
LikeLike