Η ζέστη φαίνεται να μπήκε κάπως απότομα, αν και ήταν καιρός να έρθει το Καλοκαίρι.
Το τελευταίο φαγητό που θα ήθελες τώρα είναι τα όσπρια σε ζεστές σούπες. Δεν παύουν όμως να είναι πολύ σημαντική τροφή.
Πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες.
Τι μπορείς να κάνεις για να εντάξεις τα όσπρια στην διατροφή σου αλλά με πιο απολαυστικό τρόπο;
Δοκίμασε τα σε σαλάτες.
Μετά την υπέροχη ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι και αβοκάντο, αυτή θα γίνει η αγαπημένη σου σαλάτα με φακές.
Ειδικά με αυτή την βινεγκρέτ που θα σε εκπλήξει ευχάριστα.
Μάζεψε κοντά σου τα υλικά και ξεκινάμε.
Α! Κι αν περισσέψουν υλικά μπορείς να δοκιμάσεις το εναλλακτικό vegan burrito με τις φακές που έμειναν.
Φακοσαλάτα
Ingredients
- 1 φλιτζάνι φακές (ωμές, ό,τι ποικιλία προτιμάς)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη
- 5 ντοματίνια
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 αγγούρι, σε κυβάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για την Βινεγκρετ:
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
- 2 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- ¼ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο
- ¼ κουτ. γλυκού κανέλα (εμπιστεύσου με)
Instructions
- Ξεπλένεις τις φακές και τις βράζεις για 15-20 λεπτά. Προσοχή να μην παραβράσουν, θα καταστρέψει την σαλάτα σου.
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά για την βινεγκρετ σε ένα βαζάκι ή σε ένα μπολάκι και ανακάτεψε καλά.
- Αφού βράσουν όσο πρέπει οι φακές, απομάκρυνε από την φωτιά και ξέπλυνε τις με κρύο νερό.
- Μπορείς να σερβίρεις τις φακές με την βινεγκρετ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ό,τι άλλο μυρωδικό θέλεις.
Notes
Αν δεν τις καταναλώσεις αμέσως, μπορείς να τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο, ξεχωριστά από την βινεγκρέτ.
Καλή σου απόλαυση!