Έχω μια λατρεία στα μήλα και την κανέλα. Όταν αυτά τα δυο συνδυαστούν σε ένα πιάτο γίνεται το απόλυτο γλυκό.
Σας παρουσιάζω λοιπόν τα ψητά μήλα με γέμιση από ζάχαρη και κανέλα που θα λατρέψετε.
Ένα γλυκό για τις απογευματινές λιγούρες του Φθινοπώρου.
Γεμιστά μήλα
Ingredients
- 2 μήλα ανάλογα πόσο όξινο θέλεις το γλυκό σου χρησιμοποιείς πράσινα ή κόκκινα μήλα αντίστοιχα
- 2 κ.σούπας βρώμη
- 2 κ.σούπας σούπας ζάχαρη
- 1 κ.γλυκού κανέλα έριξα της σούπας...ήταν αναπόφευκτο
- 3 κ.σούπας μαργαρίνη
Instructions
- Πλένεις και κόβεις όλα τα μήλα στην μέση και αφαιρείς το κουκούτσι τους
- Στην συνέχεια τα χαράζεις κατά μήκος, χωρίς όμως να κόψεις μέχρι κάτω (θέλεις να δημιουργηθούν μικρές θηκούλες)
- Τα απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφεις με το πινέλο λίγο βούτυρο και τα βάζεις στον φούρνο για 20’
- Σε ένα μικρό μπολ συνδυάζεις όλα τα υλικά, ζάχαρη, βούτυρο, κανέλα, βρώμη, φτιάχνοντας την "γέμιση" των μήλων
- Όταν βγάλεις τα μήλα γέμισε κάθε θηκούλα με το μείγμα
- Ξαναβάζεις στο φούρνο για 10’
- Τα γλυκά και αχνιστά μηλαράκια είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις!