Αυτή η πραλίνα από κάστανο είναι η καλύτερη επιλογή για ένα γλυκό πρωινό.
Έχει άρωμα κακάο που συνδυάζεται τέλεια με την γήινη γεύση του κάστανου και την γλύκα του μελιού.
Την έφτιαξα μετά την εκδρομή στην Καστάνιτσα, στο χωριό του Φθινοπώρου.
Μπορείς να την αλείψεις σε φρυγανιά, ψωμί ή πάνω από κάποιο κέικ.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες ή και περισσότερο και είναι ελαφριά επιλογή με 40 περίπου θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας
Πραλίνα από κάστανο
Ingredients
- 100 γρ κάστανα (αφού τα βράσεις και τα ξεφλουδίσεις, περίπου 20 κάστανα)
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (φτιάξε και σπιτικό αν θες, δες πως)
- μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα πορτοκαλιού
Instructions
- Βράζεις τα κάστανα για 20-25’ και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζεις
- Προσθέτεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ (κάστανα, μέλι, κακάο, γάλα)
- Προσθέτεις περισσότερο γάλα αν θέλεις μια πιο κρεμώδη υφή.
- Αποθηκεύεις σε ένα βαζάκι και την απολαμβάνεις με ζεστό ψωμί ή τραγανές φρυγανιές.
Και μην ξεχνάς!
Στο νέο μου ebook: θα ανακαλύψεις 9 λαχταριστές συνταγές και τα 3 συστατικά για επιτυχημένη απώλεια βάρους ΧΩΡΙΣ δίαιτα.
Θα το βρεις εδώ: https://payhip.com/b/LY03
Πάρε το δικό σου σήμερα κιόλας!