Πραλίνα από Κάστανο

Αυτή η πραλίνα από κάστανο είναι η καλύτερη επιλογή για ένα γλυκό Χειμωνιάτικο πρωινό.

Έχει άρωμα κακάο που συνδυάζεται τέλεια με την γήινη γεύση του κάστανου και την γλύκα του μελιού.

Μπορείς να την αλείψεις σε φρυγανιά, ψωμί ή πάνω από κάποιο κέικ.

Διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες ή και περισσότερο και είναι ελαφριά επιλογή με 40 περίπου θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας

Φτιάχνεται μόνο με 4 υλικά

  • 100γρ κάστανα (αφού τα βράσεις και τα ξεφλουδίσεις, περίπου 20 κάστανα)
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα πορτοκαλιού

(επέλεξα να μην βάλω για να μην καλύψει την γεύση του κάστανου)

Χρόνος εκτέλεσης: 30’

 

Πραλίνα-κάστανο

Πως θα την φτιάξεις:

  • Βράζεις τα κάστανα για 20-25’ και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζεις
  • Προσθέτεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ (κάστανα, μέλι, κακάο, γάλα)
  • Προσθέτει περισσότερο γάλα αν θέλεις μια πιο κρεμώδη υφή
  • Αποθηκεύεις σε ένα βαζάκι και την απολαμβάνεις με ζεστό ψωμί ή τραγανές φρυγανιές

 

Θες να ανακαλύπτεις περισσότερες νόστιμες ιδέες;

Κάνε εγγραφή για να τις βρίσκεις όλες στο email σου

 

Καλή Απόλαυση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s