Αν λατρεύετε την γεύση της καρύδας σε συνδυασμό με σοκολάτα (το αγαπημένο μου🙌) τότε αυτή η συνταγή για σοκολατάκια με καρύδα, τύπου bounty, είναι ότι χρειάζεστε.
Jump to RecipeΕίναι μια δροσερή και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα ξαναφτιάξετε. Προσωπική μου αγαπημένη λόγω του συνδυασμού καρύδα-σοκολάτα αλλά και για την ευκολία της στην παρασκευή.
Να πω σε αυτό το σημείο ότι είναι πιο σοκολατένια από ότι δείχνουν, απλά μου άρπαξε λίγο η κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά και πάλι, τέλεια γεύση, τα συστήνω 100%.
Υλικά για 8-10 σοκολατάκια με καρύδα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% στραγγιστό
- 100γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 150γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη καρύδα με το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πάρτε μια μικρή ποσότητα, με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και πλάστε τη σε μικρά μπαστουνάκια ή μπαλάκια, ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε.
- Τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε μια λαδόκολλα και αφήστε τα στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν καλά.
- Λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για να μην καεί.
- Βγάλτε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτήξτε τα ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
- Τοποθετήστε τα ξανά στη λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
- Μόλις η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί πλήρως, τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Μπορείτε να τα διατηρήσετε με καρύδα σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο.
Σοκολατάκια bounty με καρύδα
Ingredients
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% στραγγιστό
- 100 γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 150 γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη
Instructions
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη καρύδα με το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πάρτε μια μικρή ποσότητα, με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και πλάστε τη σε μικρά μπαστουνάκια ή μπαλάκια, ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε.
- Τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε μια λαδόκολλα και αφήστε τα στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν καλά.
- Λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για να μην καεί.
- Βγάλτε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτήξτε τα ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
- Τοποθετήστε τα ξανά στη λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
- Μόλις η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί πλήρως, τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Απολαύστε αυτά τα σπιτικά σοκολατάκια με καρύδα τύπου Bounty με τον καφέ ή το τσάι σας, ή προσφέρετέ τα ως γλυκό κέρασμα σε φίλους και οικογένεια. Καλή απόλαυση!
Αν δοκιμάσατε την συνταγή ανυπομονώ να την δω σε story με tag το @geonutrition