Σοκολατάκια bounty με καρύδα, η πιο γλυκιά απόλαυση

Αν λατρεύετε την γεύση της καρύδας σε συνδυασμό με σοκολάτα (το αγαπημένο μου🙌) τότε αυτή η συνταγή για σοκολατάκια με καρύδα, τύπου bounty, είναι ότι χρειάζεστε.

Jump to Recipe

Είναι μια δροσερή και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα ξαναφτιάξετε. Προσωπική μου αγαπημένη λόγω του συνδυασμού καρύδα-σοκολάτα αλλά και για την ευκολία της στην παρασκευή.

Να πω σε αυτό το σημείο ότι είναι πιο σοκολατένια από ότι δείχνουν, απλά μου άρπαξε λίγο η κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων. Αλλά και πάλι, τέλεια γεύση, τα συστήνω 100%.

 

geonutrition-bounty

 

Υλικά για 8-10 σοκολατάκια με καρύδα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • 100γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 150γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη

 

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη καρύδα με το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Πάρτε μια μικρή ποσότητα, με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και πλάστε τη σε μικρά μπαστουνάκια ή μπαλάκια, ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε.
  3. Τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε μια λαδόκολλα και αφήστε τα στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν καλά.
  4. Λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για να μην καεί.
  5. Βγάλτε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτήξτε τα ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετήστε τα ξανά στη λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
  7. Μόλις η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί πλήρως, τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για κατανάλωση.

 

Μπορείτε να τα διατηρήσετε με καρύδα σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο.

 

geonutrition-bounty

Σοκολατάκια bounty με καρύδα

Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 10

Ingredients
  

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% στραγγιστό
  • 100 γρ ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 150 γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη 

Instructions
 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την τριμμένη καρύδα με το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πάρτε μια μικρή ποσότητα, με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα και πλάστε τη σε μικρά μπαστουνάκια ή μπαλάκια, ανάλογα με το σχήμα που προτιμάτε.
  • Τοποθετήστε τα σοκολατάκια σε μια λαδόκολλα και αφήστε τα στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν καλά.
  • Λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για να μην καεί.
  • Βγάλτε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτήξτε τα ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
  • Τοποθετήστε τα ξανά στη λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
  • Μόλις η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί πλήρως, τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Απολαύστε αυτά τα σπιτικά σοκολατάκια με καρύδα τύπου Bounty με τον καφέ ή το τσάι σας, ή προσφέρετέ τα ως γλυκό κέρασμα σε φίλους και οικογένεια. Καλή απόλαυση!

Αν δοκιμάσατε την συνταγή ανυπομονώ να την δω σε story με tag το @geonutrition

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating